Savnet 11-åring kom til rette etter nær 14 timer

Porsgrunn:

LETEAKSJON: Et stort antall letemannskaper var i sving gjennom natten og tirsdag morgen etter at 11-åringen forsvant.

LETEAKSJON: Et stort antall letemannskaper var i sving gjennom natten og tirsdag morgen etter at 11-åringen forsvant. Foto: Telemarksavisa (Ellen Esborg)

Stor leteaksjon da 11-åring ble meldt savnet i Porsgrunn. Kom til rette etter nær 14 timer.

22.01.19 12:59

Politiet melder klokka 12.45 at gutten har kommet til rette og er hjemme i sin bopel. Det melder Sørøst politidistrikt på Twitter.

Politiet i Telemark iverksatte natt til tirsdag en leteaksjon etter en savnet gutt på 11 år fra Porsgrunn. Han forsvant fra hjemmet sitt klokka 23.

Politiet meldte at gutten var tynnkledd.

- Det skal ha vært en disputt hjemme, og han forsvant ut. Vi håper han er i nærområdet og er inne hos noen. Vi har sjekket guttens nærmeste omgangskrets, opplyste operasjonsleder Erik Gunnerød ved Sørøst politidistrikt til Nettavisen klokka 08.15.

Det har vært en kald natt i Porsgrunn. Klokka 08 var det 6,5 minusgrader, og politiet uttalte at de håpet gutten befinner seg innendørs.

Trappet opp søket

I morgentimene tirsdag trappet politiet opp søket. Det ble satt inn ressurser både fra Røde Kors hjelpekorps, Norske redningshunder og Sivilforsvaret.

- Det er blant annet snakk om 20 mann fra Sivilforsvaret og ti fra Røde Kors, uttalte Gunnerød.

Sea King-helikopter satt inn i letingen

Politiet lette natt til tirsdag med egne mannskaper, brannvesenet satte båt på vannet og det ble søkt med varmesøkende kamera. Røde Kors-mannskaper ble innkalt. I tillegg ble drosjer i byen varslet om leteaksjonen, meldte Telemarksavisa.

Et Sea King redningshelikopter ble også satt inn i letingen, meldte politiet ved 01-tiden.

- Det letes fortsatt med frivillige mannskaper, og det kommer flere mannskaper nå i morgentimene, fikk Nettavisen opplyst ved operasjonssentralen i Sørøst politidistrikt klokka 07.

Ber om tips - ber folk sjekke parkerte biler

Ved 04-tiden meldte Sørøst politidistrikt at søket etter 11-åringen så langt har vært uten resultat. Politiet gikk da ut og ba om tips i saken.

- Politiet leter fortsatt i nærområder og sjekker ut adresser hvor det er aktuelt at savnede oppholder seg, skriver politiet i en Twitter-melding.

Politiet opplyste samtidig at de ikke kan utelukke at gutten kan være sammen med jevnaldrende og ba om å bli kontaktet om noen mistenker at deres sønn eller datter er sammen med den savnede.

- Politiet utelukker ikke at den unge gutten forsøker å gjemme seg og oppfordrer folk til å sjekke parkerte biler og annet hvor uvedkommende kan ha tatt tilhold, het det i en melding fra politiet ved 04-tiden.

Like før klokka 05 gikk politiet ut med et bilde av den savnede i samråd med pårørende.

Klokka 12.45 kom gladmeldingen fra politiet: Gutten var kommet til rette på bopel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag