Savnet 18-åring funnet av politiet

Åsmund Tveten (18) er meldt savnet. Har du sett ham så er politiet interessert i å komme i kontakt med deg.

Åsmund Tveten (18) er meldt savnet. Har du sett ham så er politiet interessert i å komme i kontakt med deg. Foto: Privat (Politiet)

Har vært savnet fra sin bopel i Oslo siden lørdag 22. mars.

26.03.14 10:09

Politiet i Oslo etterlyser 18 år gamle Åsmund Tveten.

18-åringen tok ettermiddagstoget fra Oslo til Bergen på lørdag. Mobiltelefonen hans gir utslag langs hele Bergensbanen, og ender opp i Bergen lørdag kveld.

MOBILEN SLÅR UT I ÅSANE

- Siste utslag på telefonen er i ved Liamyrane i Åsane søndag kveld, sier Anders Oksvold, leder i savnet-gruppen i Oslo politidistrikt til Bergensavisen.

Før mannen forsvant skal han ha tatt ut 25 000 kroner i kontanter.

TOK MED TURUTSTYR

- Han har ifølge foreldrene ingen tilknytning til Bergen. Han har ingen venner her, og heller ingen familie. Å reise på denne måten, bryter med veldig med det livet han ellers lever. Det gir absolutt grunn til bekymring, sier Oksvold.

- Er det grunn til å tro at han er utsatt for noe kriminelt?

- Nei, ikke så langt. En del turutstyr er savnet fra hjemmet hans, så vi holder alle muligheter åpne.

Tveten beskrives som aktiv innen både fotball og håndball. Han har inntil helgen hatt mye kontakt med venner og familie og vært aktiv på sosiale medier.

- Vi har gjort en henvendelse til Hordaland politidistrikt. De er bedt om å være obs på meldinger eller beskrivelser som tilsvarer denne personen.

BESKRIVELSE

Tveten er 183 cm høy, 85 kilo tung og har brunt hår til kragen. Mulig på seg en rød NorthFace allværsjakke merket KLP Eiendom, mulig blå Adidas joggebukse og hvite joggesko.

Foto: (Poitiet / Privat)

- Vi jobber nå for fullt med å hente inn tele- og bankdata, samt undersøke sosiale medier for å finne linken til Bergen. Vi har også orientert politiet i Hordaland om saken, sier Oksvold.

Busselskapene i Bergen er også varslet.

Tveten er sist sett på bopel i Oslo lørdag klokken 1300. Politiet har også fått opplysninger om at den savnede 18-åringen kan ha tatt toget fra Oslo til Tolga søndag ettermiddag.

Politiet håper på å få tilbakemeldinger fra Bergen, og ber folk gi en lyd dersom de observerer en person som passer til beskrivelsene.

Opplysninger bes gitt til Oslo politidistrikt på telefon 22 66 91 89/ 22 66 99 66.

Les flere saker fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.