RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnet 25-åring funnet medtatt i Oppdal

Den 25 år gamle mannen som har vært savnet i Oppdal i Sør-Trøndelag siden onsdag formiddag, ble funnet medtatt torsdag morgen av et ambulansehelikopter.

- Den savnede ble funnet litt vest for Trollheimshytta på 1.100 meter, et stykke fra der han sist ble sett. Han er i litt dårlig form og er fløyet inn av ambulansen til St. Olavs hospital i Trondheim for videre undersøkelse, sier operasjonsleder Randi Fagerholt i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

En omfattende leteaksjon etter mannen ble satt i gang i området ved Gjevilvatnet etter at han ringte nødtelefonen klokka 10.40 og sa han lå i en steinrøys og var helt tom for energi. Han visste da ikke hvor han befant seg.

- Han sa han hadde hodesmerter, så han kan ha falt. Han kviknet litt til mens vi hadde kontakt med ham, så i utgangspunktet var nok ikke situasjonen så kritisk. Men han trenger hjelp, og han har nå ligget ute gjennom natta, sa redningsleder Erik Willersen i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 5.30-tiden torsdag.

Onsdag søkte flere politipatruljer, redningshunder, Røde Kors og frivillige etter mannen. Et Sea King-helikopter ble tidlig satt inn i letingen, men kunne ikke søke gjennom natta på grunn av tåke.

- Mobiltelefonen var nok avgjørende for at dette gikk godt, sier Fagerholt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere