RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnet 25-åring funnet medtatt i Oppdal

Sist oppdatert:
Oppdal (NTB): Den 25 år gamle mannen som har vært savnet i Oppdal i Sør-Trøndelag siden onsdag formiddag, ble funnet medtatt torsdag morgen av et ambulansehelikopter.

- Den savnede ble funnet litt vest for Trollheimshytta på 1.100 meter, et stykke fra der han sist ble sett. Han er i litt dårlig form og er fløyet inn av ambulansen til St. Olavs hospital i Trondheim for videre undersøkelse, sier operasjonsleder Randi Fagerholt i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

En omfattende leteaksjon etter mannen ble satt i gang i området ved Gjevilvatnet etter at han ringte nødtelefonen klokka 10.40 og sa han lå i en steinrøys og var helt tom for energi. Han visste da ikke hvor han befant seg.

- Han sa han hadde hodesmerter, så han kan ha falt. Han kviknet litt til mens vi hadde kontakt med ham, så i utgangspunktet var nok ikke situasjonen så kritisk. Men han trenger hjelp, og han har nå ligget ute gjennom natta, sa redningsleder Erik Willersen i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 5.30-tiden torsdag.

Onsdag søkte flere politipatruljer, redningshunder, Røde Kors og frivillige etter mannen. Et Sea King-helikopter ble tidlig satt inn i letingen, men kunne ikke søke gjennom natta på grunn av tåke.

- Mobiltelefonen var nok avgjørende for at dette gikk godt, sier Fagerholt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere