Gå til sidens hovedinnhold

Savnet 69-åring funnet i Bergen – Nå er også den savnede 76-åringen funnet

Frivillige mannskaper fant lørdag ettermiddag den savnede 76-åringen fra Lørenskog. 69-åringen som forsvant fra Gjerdrum fredag ble tidligere i dag funnet i god behold – i Bergen.

Den demente 76-åringen som ble meldt savnet fra Finstad i Lørenskog ved 14-tida fredag, er funnet av frivillige fra Norske redningshunder i nærheten av Losby, skriver Romerikes Blad.

Han har det etter forholdene bra, og tas hånd om av helsepersonell, skriver politiet på Twitter klokka 13.

De takker samtidig for all god hjelp fra frivillige og publikum.

Trappet opp letingen

Tidligere på dagen trappet politiet og de øvrige mannskapene opp letingen etter mannen.

– Vi leter med økt kapasitet og flere frivillige, rundt 70 personer er nå ute og leter etter mannen, fortalte operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt litt før klokka 11 lørdag.

Politiet hadde da også startet etterforskning i saken, og kontaktet både taxi- og busselskaper, i tillegg til å sjekke andre typer spor, opplyste operasjonslederen.

Søket foregikk i utgangspunktet hovedsakelig i området rundt Losby, da mannen ble observert i dette området tidligere på kvelden, og politiet har opprettet et hovedkvarter (KO) ved Losby skytterhus. Her ble også den omfattende leteaksjonen organisert fra, og politiet har underveis fått bistand fra både Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors. Politihelikopter ble også satt inn i søket i løpet av fredagskvelden.

Reiste til Bergen

Den demente 69-åringen fra Gjerdrum som ble meldt savnet fredag ettermiddag ble funnet i god behold tidligere i formiddag, og politiet opplyste ved 10-30-tida at han nå tas hånd om av helsepersonell og familie.

Politiet antydet overfor Romerikes Blad lørdag morgen at mannen kunne ha kommet seg til bussterminalen på Ask og reist videre derfra – og alt tyder på at det er nettopp dette som er skjedd:

– Ja, det ser sånn ut. Mannen ble nemlig funnet i Bergen, av en menighet der som han er kjent i. De kontaktet pårørende, og nå er han altså kommet til rette og i er heldigvis i god behold, sa operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt etter at mannen var kommet til rette.


Les mer fra Romerikes Blad her.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter