*Nettavisen* Nyheter.

Savnet etter båtulykke funnet omkommet

Foto: Anne Lise Surtevju (Telemarksavisa)

Den siste savnede etter båtulykken i Drangedal er funnet omkommet.

02.05.11 08:45

Sent søndag kveld fant redningsmannskapene 20 åringen som hadde vært savnet etter den tragiske båtulykken natt til søndag, skriver Telemarksavisa.

- Han ble funnet i nærheten av ulykkesstedet ved hjelp av en miniubåt, forteller operasjonsleder Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt.

Ved ulykkesbåten
Den omkomne ble funnet i nærheten av ulykkesbåten ved Skjelbreid i sjøen Toke, opplyser operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt.

Han forteller at det var foretatt systematisk søk over området to ganger. Gautefall betegner søkeområdet som «romslig».

- Det er søkt nordover og sørover i Toke, og inn til land øst- og vestover. Øyene og hyttene i nærheten er også gjennomsøkt, sier han.

Søkte med miniubåt
Sent søndag ettermiddag ble det satt inn en miniubåt i søket etter den savnede.

Søk med arbeidsdykkere pågikk hele dagen, og Røde Kors var ute med omkring 50 personer og foretok søk langs land og på øyer i området.

Det ble også gjort søk med båt og vannkikkert.

Det skal være rundt seks til åtte meter dypt der båten kolliderte med øya, og sikten for dykkerne var på cirka to-tre meter. 30-40 meter lenger ut blir vannet brådypt, med en dybde som varierer mellom ti og 60 meter. Det skal ikke være mye strømninger i vannet der ulykken skjedde.

Sju i båten
Det var ved 01.00-tiden natt til søndag at fritidsbåten kjørte på et skjær på sjøen Toke ved boligområdet Merkebek i Drangedal.

Det var totalt sju personer, to kvinner og fem menn, i båten. Fem av dem kom seg på land, én ble altså funnet omkommet og én er fortsatt savnet.

- De fem som kom seg på land er lettere skadd og har fått legebehandling. Fire av de skadde ble kjørt til Sykehuset Telemark i ambulanse. Én person ble fløyet til Ullevål sykehus. Tilstanden til denne personen er stabil, sier operasjonsleder Gotliebsen.

Personen som ble fløyet til Ullevål skal være en 21 år gammel mann. Han skal ha pådratt seg bruddskader i ulykken, men skal kun være lettere skadd.

Personene som var i båten er ungdommer fra Drangedalsområdet.

- Den yngste er født i 94, den eldste i 89, opplyser Gotliebsen.

Ifølge VG Nett hadde ungdommene ikke redningsvester på seg da ulykken inntraff.

Gotliebsen forteller at det søndag ble foretatt avhør av de som var i båten, samt andre vitner.

Steil fjellvegg
Ifølge politiet var planen til de sju om bord i den middels store fritidsbåten å kjøre fra Drangedal og ut til Merkebek og tilbake igjen. De kjørte rett inn i en liten, steil fjellvegg på et skjær, og båten fikk store skader. Letemannskapene skal ha plukket opp mye vrakgods nordover i Tokevannet.

Ungdommene som klarte å ta seg til land varslet politiet. Både AMK, brannvesenet og Hovedredningssentralen ble varslet, og et Sea King helikopter ble sendt fra flyplassen på Rygge.

- Det ble vanskelig å lokalisere ulykkestedet som viste seg å være i nærheten av Ytre Vefall. Politiet var om bord i en båt som lokaliserte fire skadde som umiddelbart ble berget til land og tatt hånd om av ambulansepersonell. Kort tid etter ble en femte person funnet av helikopter, sier Gotliebsen.

Båten ble lokalisert og dykkere fant etter kort tid én person som var omkommet.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.