*Nettavisen* Nyheter.

Savnet fisker funnet omkommet

Ble funnet midtfjords i Sunndalsfjorden. Søket avsluttes.

30.09.15 18:45

(Tidens Krav):Operasjonssentralen for Nordmøre og Romsdal politidistrikt melder klokken 18.22 at den savnede fiskeren er funnet omkommet. Han ble funnet midtfjord i Sunndalsfjorden. Dermed blir søket avsluttet.

Politiet har ikke konkludert med hva som skjedde enda, men antar at det er snakk om et uhell og at mannen falt over bord.

- Det eneste sporet vi har er telefonen hans, som gikk av nett klokken 07.50 i går, tirsdag 29. oktober. Det kan tenkes at den falt i vannet, sier Øivind Sund ved operasjonssentralen.

Stor aksjon

Det er Hovedredningssentralen for Sør-Norge som koordinerte søket etter den savnede mannen i 70-årene. Han ble savnet etter en fisketur i Tingvollfjorden/Sunndalsfjorden.

Redningsskøyta Skomvær 3 har ankommet fra Kristiansund, mens Røde Kors-båter fra Tingvoll og Kristiansund også er utkalt. Onsdag ettermiddag er også Norsk Folkehjelp fra Nesset delaktige i søket.

Et Sea King redningshelikopter er allerede på stedet. Det opplyste redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge like etter klokka 15.30 i ettermiddag.

- Vi leter etter en mann i 70-årene som er meldt savnet etter en fisketur, fortalte Galta da.

Ifølge redningslederen var det da foreløpig ukjent hvor mannen dro ut fra, og i søket etter den savnede skulle man ta for seg hele fjorden.

Usikkert når han gikk ut

Det var ifølge Galta også usikkert når mannen dro ut.

Ifølge Aura Avis kan mannen ha dratt ut allerede mandag.

Det bekreftet operasjonsleder Øyvind Sund i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, overfor avisa.

De skriver også at båten er en grønn 14 fots plastbåt med en 9,9 hk Yamaha.

Bekrefter funn av båt

Nå i ettermiddag er det klart at hytta som mannen skal ha reist ut fra, ligger så godt som på grensen mellom Nesset og Sunndal. Båten er i ettermiddag funnet lenger inn i Sunndalsfjorden.

Den ble først observert fra Sea King-helikopteret, og deretter ble den undersøkt av politiet som kunne slå fast at det var den savnedes båt.

Det bekrefter operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

- Båten ble funnet i fjæresteinene ikke så langt unna, og lengre inne i fjorden, fastslår han. Hovedredningssentralen melder nå på Twitter at den er funnet ved Jordalsgrenda. Der har den ifølge beboere Tidens Krav har snakket med, drevet opp i ei båtstø.

Den omkommede mannen skal ikke ha vært bosatt i Møre og Romsdal.

Les flere saker på Tidens Kravs nettsider her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag