RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fritz Hansen (Fremover)

Savnet funnet død i snøskred i Nordland

Sist oppdatert:
Den savnede 22-åringen ble fredag funnet død i snøskredet som gikk på Bjørnfjell i Nordland.

NARVIK (Fremover): Det er den 22 år gamle Ailo Anund Jonsson Eira fra Lavangen kommune som er funnet omkommet i snøskredet ved Bjørnfjell.

Les saken i Fremover her

Det bekrefter Midtre Hålogaland politidistrikt i en pressemelding klokka 12.

De pårørende er varslet, opplyser politiet.

De pårørende ivaretas av Lavangen kommunes kriseteam, Lavangen kommune har opprettet en pårørendetelefon for pårørende og berørte. Se informasjon på nettsiden her.

Saken oppdateres

Litt før klokka 12 fredag kom meldingen om at en død person var funnet omkommet i snømassene ved Bjørnfjell i Nordland.

Leteaksjonen etter den savnede 22 år gamle mannen ble innstilt ved 23.15-tiden torsdag av hensyn til sikkerheten.

Mistet telefonen
Den savnede mannen var ute på scooter sammen med to andre personer da han ble tatt av et snøskred. Skredet er anslått til cirka 50 x 150 meter og gikk i nærheten av Rundfjell.

Den ene personen oppdaget ifølge Barø at den andre var borte, og satte selv i gang med søk i skredet.

- Han hadde mistet mobiltelefonen, og gjorde det helt rette med å lete selv. Han gjorde en god innsats. Vi vet ikke nøyaktig hva klokken var da skredet gikk, men den er anslått å ha vært mellom 14-15, forteller Barø.

Ut på kvelden måtte han gi opp letingen etter den savnede mannen på egen hånd, og tok seg ned til tollstasjon. Tollerne varslet da videre politiet.

Startet aldri søk
Store mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, reineiere, svenske fjellreddere, kjentmenn, ambulansepersonell, leger og tollvesen stilte opp da alarmen gikk torsdag kveld.

I tillegg var et ambulansehelikopter og et redningshelikopter fra Bodø sendt til Narvik. Men været var for dårlig til at helikoptrene kunne settes inn i søket. Letemannskapene ble heller aldri sendt ut. Dette var på grunn av hensynet til sikkerhet.

- Beslutningen om å innstille søket ble tatt av Hovedredningssentralen, politiledelsen og Mads Gilbert, forteller Bardø.

Han berømmer alle de frivillige, tollvesenet og alle andre som stilte opp på kort varsel, og har forståelse for at alle ikke er enig i beslutningen om å innstille søket.

- Vi er utrolig takknemlig for den responsen vi får fra de frivillige og at de stiller så mannssterk. De viser en utrolig innsatsvilje, sier han.

Dro selv ut for å lete
Flere pårørende var til stede på tollstasjonen. Barø bekrefter at flere av dem på egen hånd valgte å dra ut på egen hånd for og fortsette letingen etter den savnede mannen.

- Det er mot vår tilrådning. Men fordi de valgte å dra ut har vi opprettholdt en helsefaglig kompetanse på tollstasjonen. Det er for at noen skal være her hvis noe skjer med de som er ute å leter. Da har vi også mannskaper her hvis de finner han, sier Barø.

Nytt søk

Søket ble gjennopptatt klokken 0900, fortalte Jannike Dyrhaug ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Fremover.

Et Bell helikopter fra 339-skvadronen på Bardufass ble satt inn i søket, og med i helikopteret var også en skredekspert.

- Det er en skredfare i området, men det er uviss hvor stor denne er. Og det er derfor skredeksperten er med i helikopteret.

Les flere saker på fremover.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere