*Nettavisen* Nyheter.

Savnet jente (16) hadde gått seg vill

Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidene)

I over et døgn var 16 åringen i skogen.

04.06.13 08:57

Ved 00.30 tiden natt til tirsdag meldte Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter at den 16 år gamle jenta var funnet i god behold i Lier.

- Det var en person som ringte oss klokken 00.30 natt til tirsdag. Han kunne fortelle at han hadde blitt vekket av noen som banket på døren hans. Da han åpnet sto det ei yngre jente der, sier Olav Myrvold, operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Jenta var våt og kald og fortalte at hun hadde gått seg vill i skogen.

Flere timer tidligere hadde politiet avsluttet det storstilte søket etter henne i Drammensmarka.

Ble etterlyst
Jenta forsvant ved 21-tiden søndag kveld. Hun bor på institusjon i Drammen og løp ut på joggetur i Drammensmarka sammen med tre hjelpepleiere. Hjelpepleierne har pekt ut stedet ved Spiraltoppen der jenta forsvant. Dette er et mye brukt lysløype-nett i Drammensmarka.

Gjennom hele natten og utover mandagen lette store styrker etter 16 åringen. Politi med hunder og helikopter, Røde Kors, Norske Redningshunder og sivilforsvaret deltar i letingen. Mandag blir også politiets helikopter med varmesøkende kamera satt inn.

Mandag formiddag tvitret Søndre Buskerud politidistrikt at de ikke har noen spor etter jenta i området rundt Spiraltoppen. Da ble hun også etterlyst med navn og bilde.

«Politiet ønsker etter samtykke fra jentas foresatte å publisere et bilde av henne. Hun kan ha forlatt området, men søket fortsetter i området der hun forsvant» sto det i etterlysningen.

Samtidig med letingen i Drammensmarka drev politiet etterretningsarbeid for å undersøke om hun kan ha reist andre steder. Hun hadde verken mobiltelefon eller lommebok med seg da hun forsvant.

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med forsvinningen.

Beskrivelse
Hun hadde på seg blå Adidas-bukse med hvite striper, hvit singlet og en hvit fleecejakke da hun forsvant. 16-åringen er 162 centimeter høy, veier 55 kilo og er i god form. Hun er hjemmehørende i Asker men bor for tiden på institusjon i Drammen. Hun har mørkt brunt hår og snakker østlandsdialekt.

- Vi fokuserer på å lete i ulent terreng og steder der jenta kan ha falt, sier operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Olav Myrvold, til Drammens Tidende.

Politiet ber sivile om å holde seg unna leteområdet slik at de ikke skal forvirre letemannskapene i politiets helikopter.

Kartet nedenfor viser området Spiraltoppen like nord for Drammen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag