*Nettavisen* Nyheter.

Savnet jente (8) kom til rette

LETEAKSJON I DRAMMEN: Politiet lette i flere timer etter en åtte år gammel jente i Drammen 2. pinsedag. Foto: Rune Folkedal (Drammens Tidende)

En åtte år gammel jente er kommet til rette etter å ha vært savnet i nærmere fire timer i Drammen.

09.06.14 18:51

DRAMMEN (DT.no): Jenta ble meldt savnet fra en adresse i Konnerudgata i Drammen i 17-tiden 2. pinsedag.

Klokken 18.37 melder politiet at jenta er kommet til rette. Hun ble funnet hjemme hos en klassekamerat.

- Alt er vel med jenta. Det var klassekameratens foreldre som ble oppmerksom på at jenta var savnet da de leste om saken på nettet, sier politiets innsatsleder Torben Henriksen til dt.no.

Satte inn alle tilgjengelig ressurser

Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser i letingen Til sammen fem politipatruljer leter i 18-tiden etter den savnede. Det vurderes fortløpende om Røde Kors og andre instanser skal kalles inn i leteaksjonen.

Politiet opplyste i 17.10-tiden mandag at de var hjemme på den aktuelle adressen. Deretter konsentrerte politiet letingen i Nybyen, før søket ble utvidet til bystranda og den store lekeplassen ved Ypsilon på Bragernes-siden. Det ble også søkt helt opp mot Øvre Sund bru og på oversiden av jernbanen.

- Det kom meldinger om at naboer hadde observert at jenta skulle ha vært innom mens foreldrene lette etter henne, men dette stemmer likevel ikke, sier Mørch.

Moren varslet politiet

Det var moren til den savnede jenta som meldte datteren savnet.

- Moren tok kontakt med oss 2. pinsedag klokken 16.50. Da hadde jenta vært savnet i to timer, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

Vurderer søk med dykkere

En venninne skal ha observert åtteåringen på sykkel tidligere på dagen, men sykkelen står nå parkert på jentas hjemadresse.

Politiet har i 18.30-tiden ikke satt inn dykkere, men dette vurderes fortløpende.

- Vi har ingen opplysninger om at hun har beveget seg ned mot elva, men vi vet at hun er glad i å bade, sier innsatsleder Torben henriksen.

- Vi finner henne snart

Politiet har startet søk i nærområdet. Politiet leter både med patruljebiler og til fots.

- Vi starter letingen nederst i Konnerudgata på Strømsø. Det er naturlig å starte letingen der. Mest sannsynlig har hun bare gått seg en tur i nærheten. Vi finner henne nok snart, sier operasjonsleder.

Politiet setter forteløpig ikke inn hunder i letingen da det befinner seg svært mye folk i området på grunn av kampslutt på Gamle Gress.

Sist sett i 15-tiden

Politiet ber personer som oppholder seg i nabolaget om å se etter jenta.

- Hun kan ha kommet i snakk med noen. Jenta ble sist sett på sin hjemadresse i 15-tiden mandag, sier Mørch til dt.no.

Jentas mor og søsken er nå på hjemadressen, mens faren er ute og leter sammen med politiet.

Ifølge politiets innsatsleder, Torben Henriksen, er det ennå ikke tatt stilling til om søkeområdet skal utvides.

Politiet: Neppe noe kriminelt

- Det er ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt. Erfaringsvis kommer som regel barn til rette. Ofte har barna vært et annet sted enn det foreldrene har trodd, sier Henriksen.

Han opplyser at jentas foreldre har engasjert både slekt og venner i den pågående letingen.

- Flere frivillige leter nå etter jenta. Politiet jobber opp mot jentas nettverk, som klassekamerater og venninner i nabolaget. Ryktebørsen jonner for oss nå, påpeker innsatsleder.

- Må ha konkrete opplysninger

Dersom letingen ikke har gitt resultater når kvelden og natten nærmer seg, vil det trolig bli satt inn ytterligere ressurser i letingen.

- Vi har også i tankene hva vi skal gjøre dersom vi ikke finner henne snart, men vi må ha konkrete opplysninger før vi setter inn mer mannskap, sier Torben Henriksen.

Jenta er iført grått skjørt og grå topp. Hun har ifølge politiet mørk blondt/brunt langt hår. Jenta mangler to fortenner.

- Pleier å komme til avtalt tid

- Jenta pleier vanligvis å si i fra hvis hun ikke kommer til avtalt tid. Da hun ble lenger borte enn vanlig, ble hun meldt savnet av sin nærmeste familie, sier politibetjent Bård Olsen.

Åtteåringen beskrives som veldig utadvendt - en som snakker med alle.

Les flere saker i Drammens Tidende her.

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName [0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement ;js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.