Gå til sidens hovedinnhold

Savnet jente funnet i god behold på Hafjell

Den 18 år gamle jenta som var savnet i sprengkulda på Hafjell, ble funnet i god behold på en hytte i området søndag morgen.

Det opplyser Gudbrandsdal politidistrikt i 8.30-tiden.

En større leteaksjon ble satt i verk etter at den unge kvinnen ble meldt savnet på toppen av Hafjell i Gudbrandsdalen grytidlig søndag morgen.

18-åringen hadde vært på en fest på en hytte på Hafjelltoppen og var ifølge politiet overstadig beruset. Hun ble syk i en bil da hun fikk beskjed om å gå ut for å kaste opp, hvorpå hun løp av gårde i sprengkulda.

– Etter det er hun blitt borte. Det er ganske mange kilometer ned fra Hafjelltoppen og det er minst 20 minusgrader ute, fortalte operasjonsleder Tom Ellingsberg i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge ble involvert i letingen etter jenta og en luftambulanse fra Ål ble sendt til stedet. Norske Redningshunder og frivillige mannskaper ble tilkalt, sier redningsleder Owe Frøland til NTB.

Jentas venner bor i en hytte i bunnen av bakken ved gondolheisen.

Ellingsberg forteller at man oppsøkte alle hyttene i området, og det var på en at disse av 18-åringen ble funnet i god behold.

Han forteller ellers at svært mange jenter har vært ute i sprengkulda med altfor lite klær i løpet av søndagsnatta.

– Det har vært tynnkledde ungjenter over alt, sier han.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken