RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lisa Gizara/AFP

Savnet jordomseiler (16) funnet

Sist oppdatert:
Den 16 år gamle jordomseileren Abby Sunderland er i god behold, men båten har fått hard medfart.

Den 16 år gamle Abby Sunderland fra California som forsøker å seile jorden rundt alene, ble torsdag meldt savnet i Indiahavet. Fredag morgen norsk tid fikk redningsmannskapene kontakt med henne, og hun er i god behold, men master og seil på båten «Wild Eyes» skal ha fått hard medfart i det tøffe farvannet.

Den unge jordomseileren har det siste døgnet opplevd vindstyrke opp i 60 knop og bølger på inntil sju meter, skriver Team Abby på ekspedisjonens blogg.

Så båten fra luften
Det var mannskapet om bord på et Airbus A330 som drev søk i området som så båten hennes og lykkes å få kontakt med henne over radio, melder nyhetsbyrået Associated Press. En talsmann for familien, William Bennet, sier 16-åringen var i god behold og at hun hadde nok mat. Et fransk fiskefartøy er nå på vei til stedet for å plukke henne opp.

Riggingen på Abby Sunderlands båt skal være ødelagt, ifølge bloggen.

Snakket med broren torsdag
Det var kort tid etter en telefonsamtale med broren Zac torsdag at Abby Sunderland aktiverte to nødsignal.

Både fly og båter ble satt inn i søket, som ble ledet av australske myndigheter, meldte CNN fredag morgen.

- Nødsignalene betyr at hun har problemer. Hun er en svært dyktig seiler, men hun er i Indiahavet nå, og det er svært farlig sted, uttalte Zac Sunderland mens søsteren fortsatt var savnet. I fjor seilte han alene rundt jorden, 17 år gammel.

Det australske flyselskapet Qantas chartret en Airbus A330 for å lete etter jenta.

14-åring ble nektet rekordforsøk
I fjor var nederlandske Laura Dekker (14) klar til å sette seil i et forsøk på bli den yngste som seilte jorden rundt alene, men hun ble nektet av myndighetene.

Senere forsvant hun fra sitt hjem i Utrecht. Hun ble funnet på den karibiske øya St. Martin, meldte BBC.co.uk. 14-åringen ble funnet uskadd og i god behold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere