Savnet kvinne funnet død i Notodden

Foto: (Politiet)

Mannen har tilstått at han står bak drapet.

15.10.12 18:17

Den 26 år gamle kvinnen som har vært meldt savnet i Telemark, er funnet død i skogen i Notodden, bekrefter politiet i en pressemelding.

Politiet i Telemark har fått opplyst av svensk politi at den 45 år gamle mannen i avhør har tilstått å ha drept den savnede 26 år gamle kvinnen, som var russisk statsborger.

Sa hvor kvinnen befant seg
Mannen ga også en forklaring om hvor kvinnen skulle befinne seg.

Kort tid etter ble det funnet en død kvinne i en forlatt hytte i nærheten av Reskjemvannet i Bø.

Mest lest på Nettavisen nå:

Politiets etterforskning pågår nå for fullt. Ifølge politiet vil deres kriminalteknikere starte tekniske undersøkelser ved åstedet så snart som mulig.

Mannen har til nå vært siktet for å ha bortført 26-åringen. Han ble pågrepet av svensk politi i sin bil i Växjö natt til mandag.

Telemark politidistrikt har sendt etterforskere til byen for å avhøre mannen.

Ringte 112
- Mannen er siktet for overlagt drap. Han vil i morgen bli begjært utlevert fra Sverige, sier politiadvokat i Telemark politidistrikt, Jon Borgen.

Kvinnen ringte selv politiets nødnummer 112 søndag formiddag og ga uttrykk for at hun trengte hjelp.

Den siste observasjonen av kvinnen var ved Uvdalstjønna i Bø. Hun skal da ha tilkjennegitt at hun var i nød. Tjernet ligger et par kilometer fra boligen der hennes 45 år gamle svenske ekskjæreste bor og hvor kvinnen også tidligere bodde.

Kvinnen ble borte etter at hennes ekskjæreste søndag kjørte av gårde med henne og parets 11 måneder gamle barn. Mannen ble natt til mandag pågrepet i Sverige, og samtidig ble barnet funnet i god behold.

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.