*Nettavisen* Nyheter.

Savnet kvinne funnet etter stor leteaksjon

DYKKERE SØKER: Redningsdykkere fra brannvesenet er i gang med søk i området hvor kvinnen er meldt savnet. Foto: Ingvill Drægni (Drammens Tidende)

Et stort letekorps har vært i sving mandag for å lete etter den savnede kvinnen, som nå er funnet i god behold i Lier.

09.06.14 16:07

DRAMMEN (dt.no): Helikopter, hundeekvipasjer, letemannskap fra Røde Kors, politi og dykkere fra brannvesenet ble satt inn i søket etter kvinnen, som ble meldt savnet da hun ikke var kommet hjem ved 05-tiden mandag morgen.

Like etter klokken 15 mandag meldte politiet at kvinnen var funnet i god behold i Lier.

Kvinnen skal ha oppsøkt en adresse i Lier og bedt om å låne telefonen.

Operasjonsleder Kjell Reidar Johansen ved Søndre Buskeud politidistrikt sier at kvinnen er kjørt til Drammen politistasjon, hvor hun nå sitter i avhør for å forklare seg rundt hva som har skjedd.

- Hun er ved godt mot og er tilsynelatende fysisk uskadd. Det er ikke noe som tyder på at hun var ufrivillig i Lier. Hva hun gjorde på adressen i Lier vet vi ikke før vi har gjennomførst avhøret, sier Johansen.

- Engstelige

Da kvinnen, som er i 40-årene fra Drammen, ikke kom hjem i natt, ble det på morgenkvisten mandag satt i gang leteaksjon.

Kvinnen ble sist observert på Merket, langs Svelvikveien, i Drammen klokken 03 natt til mandag.

Da klokken passerte 13 mandag, og kvinnen fortsatt ikke var funnet, ble leteaksjonen trappet kraftig opp.

– Nå begynner vi å bli litt engstelige, sa innsatsleder Sven Erik Gevelt i Søndre Buskerud politidistrikt.

Like etter klkoken 15 melder imidlertid politiet at kvinnen har kommet til rette i Lier.

Klesplagg funnet

– Nå drar vi skikkelig på. Helikopter blir satt inn i søket, 25 mann fra Røde Kors Hjelpekorps, fem hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, samt at vi er 10-12 poltibetjenter i sving, sa Gevelt til Drammens Tidende ved 13-tiden.

Politiet fant også et klesplagg i området hvor kvinnen sist ble sett.

– Om dette er den savnede kvinnens klesplagg vet vi ennå ikke, sa operasjonsleder Johansen ved Søndre Buskeud politidistrikt.

Politiet sa da at de ikke mistenker at det skal ligge noe kriminelt bak forsvinningen.

Drakk vin hos bekjente

Kvinnen hadde vært innom noen bekjente, ved Merket i Drammen, på kvelden første pinsedag og tatt et par vinglass. Det var da hun ikke kom hjem til mann og barn, at hun ble meldt savnet om morgenen andre pinsedag.

– Hun var innom noen bekjente og tok noen glass vin før hun gikk hjem langs Svelvikveien. Da kvinnnen gikk litt uti veibanen, ble hun stanset av en politipatrulje ved 03-tiden som sjekket om alt var bra. Kvinnen virket grei og fikk gå videre, men har ikke kommet hjem etter dette, sier innsatsleder, Sven Erik Gevelt, til dt.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

OMFATTENDE: Samtlige nødetater er på Merket i Drammen for å bistå i søket etter den savnede kvinnen. Foto: Ingvill Drægni (Drammens Tidende)

Kvinnen bor i området hvor hun sist ble sett, og politiet har gått fra dør til dør i området og snakket med naboer.

Kvinnen ble meldt savnet av familien etter ikke å ha kommet hjem natt til mandag. Samtlige redningsetater var innvolvert i søket etter kvinnen.

Dykkere søkte i vannet

Søket foregikk både på land og i vann, og redningsdykkere fra Drammenregionens brannvesen bisto med søk i vannet ved Toyota på Nøstodden i Drammen.

Vaktsjef i brannvesenet, Jan Erik Fevang, sa til Drammens Tidende at de ikke hadde kjennskap til om kvinnen var i vannet.

– I og med at hun er sist observert i området, gjør vi søk i vannet her. Vi har gjort et grovsøk og vil ta flere finsøk etterpå, sier Fevang mens to av brannvesenets dykkere er på vei opp etter første dykk.


Klikk på bildet for å forstørre.

LETEAKSJON: Innsatsleder Sven Erik Geverk sier at kvinnen ble sist observert klokken 03 natt til mandag. Foto: Ingvill Drægni (Drammens Tidende)

SE VIDEO: Redningsdykkere bistår i søket etter den savnede:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.