- Vi kan bekrefte at mannen er funnet i livet av et fartøy. HAn ble funnet på en holme, sier vakthavende i Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils Ole Sunde til Bergensavisen.

- Han skal ha vært i rimelig god forfatning, sier Sunde.

- Vi har ennå ikke nøyaktig hvor han ble funnet, bare at han har blitt funnet i søkeområdet.

- Har han vært i vannet?

- Det vet vi ikke ennå.

15 fots båt
Klokken 0200 natt til torsdag fikk politiet melding om at en mann i 50-årene var savnet etter en båttur fra Kvalvågen i Austrheim utenfor Bergen, skriver Bergensavisen.

- Det var mannen som hadde lånt bort båten sin som meldte han savnet, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad.

Båten den savnede befant seg i er en 15 fots åpen båt, av merket Tobias. Den er hvit utenpå, blå inni, og gul på rekken. I tillegg har den en poengsmotor med 9.9 hester, uten merking.

Hovedredningssentralen ble varslet, og de tok over koordineringen av leteaksjonen.

- Ettersom det er en hendelse på sjøen er det hovedredningssentralen som har ansvaret for koordineringen, sier Wallestad.

Flere redningsetater
Det har blitt satt inn to redningsskøyter, og et Sea King-helikoper. I tillegg undersøker politiet ulike steder på land.

Søket har hittill ikke gitt noen resultater.

Klokken 0845 ble båten funnet. Den var tom.

- Båten ble funnet i fjæresteinene rett vest for Nodre Fonnesvågen, sier vakthavende i Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils Ole Sunde.

Les flere saker fra Bergensavisen her.