RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savnet turist lå og sov

Foto: Eirik Hagesæter (BA.no)
Sist oppdatert:
Savnet turist sov på nattoget til Oslo.

Røde Kors, sivilforsvaret og politiet satt søndag kveld igang storaksjon etter at de ansatte ved Ulriksbanen i Bergen meldte om en turist som ikke var kommet ned fra fjellet.

- Han tok gondolbanen opp ved 20-tiden, og opplyste til betjeningen der oppe at han bare skulle ut en kort tur. Han var tynnkledd, og betjeningen på banen varslet oss da han ikke var tilbake klokken 22.43, sa redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Sov på nattoget
Like før klokken 10 mandag formiddag ble leteaksjonen avblåst.

- En mann har meldt seg og fortalt at han traff en taiwansk turist på fjellet i går. Turisten fortalte at han hadde mistet den siste banen ned, sier innsatsleder Atle Raa i bergenspolitiet til BA.no.

Sammen gikk de to ned fra fjellet, og mannen viste turisten til bussen, skriver avisen.

- De to traff hverandre klokken i går kveld. Turisten skulle videre med nattoget til Bergen, noe han trolig rakk også, sier Raa.

Store letemannskaper
Letemannskaper gikk gjennom hytter og stier i området rundt Ulriken, det høyeste av fjellene som omkranser Bergen sentrum.

- Vi har om lag 45 personer der oppe nå, deriblant ti hundeekvipasjer. Det er ganske dårlig vær der oppe. Temperaturen ligger på ni grader, men grunnet den sterke vinden kan den reelle temperaturen være ned mot tre-fire grader, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere