RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SBM Offshore guider opp

Sist oppdatert:
Nederlandske SBM Offshore som er blant de ledende i verden på flytende oljeproduksjon har hatt et sterkt første halvår, og hever nå guidingen for 2005
Nederlandske SBM Offshore er en av de ledende aktørene i verdensmarkedet på flytende produksjonsfasiliteter og olje og gass. Det nederlandske konsernet konkurrerer blant annet med norske selskaper som Prosafe, Sevan, Fred. Olsen Production, Bergesen Offshore og Petroleum Geo-services om å levere flytende produksjonsløsninger til nye felt verden over.

De er også aktive innenfor markedet til Arendalsbedriften APL i forhold til leveranser av ulike typer olje- og gassbøyer og offshoreterminaler.

SBM Offshore melder om et halvårsresultat på 73,5 millioner dollar, som er en økning på 46 prosent i forhold til samme periode i fjor. Driftsinntektene var på 607,1 millioner dollar i første halvår, ned fra 655,4 millioner i samme periode i fjor. Fallet skyldes at selskapet siden i fjor har solgt sin verftsvirksomhet som bidro med inntekter på 197 millioner dollar i første halvår i 2004.


På bakgrunn av den gode tallene for første halvår oppjusterer BM nå sin resultatprognose fra 125 millioner dollar i 2005 til 140 millioner. SBM opplyser at de forventer at 75 prosent av resultatet vil komme fra deres flåte av produksjons- og lagerenheter.

Ordreinngang til SBM-konsernet har også vært kraftig i første halvår, totalt har selskapet signert nye ordre på 902 millioner dollar i perioden, og ytterligere 275 millioner etter halvårsskiftet.

SBM skriver i rapporten at de forventer å bli tildelt ytterligere to FPSO-kontrakter i år og ser sterk ettersprøsel i årene som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere