RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SBS fester grepet

Sist oppdatert:
For to dager siden skaffet amerikanske SBS Broadcasting seg kontroll over Bonniers radiostasjoner i Sverige. I går kjøpte de opp Radio 1.

For 100 millioner kroner kjøpte TVNorges amerikanske eiere, SBS Broadcasting, Radio 1 Norge AS av Norsk Aller og Clear Channel.

Aller-gruppen har lenge villet bli kvitt Radio 1, og mange aktører har vært på banen. Men amerikanerne trakk det lengste strået. Med aksjemajoriteten i TVNorge og Radio 1 er de i ferd med å bli en betydelig medieaktør både her i landet og i Skandinavia generelt. For selskapet eier og har kontroll i en rekke radio- og TV-kanaler både i Danmark, Sverige og Norge. Nå vil de øke samarbeidet mellom kanalene på tvers av landegrensene, slik de blant annet har gjort ved å produsere en skandinavisk versjon av "Temptation Island".

- Vi blir den første kommersielle aktøren i det norske markedet som, gjennom eierkontroll av TVNorge og Radio 1, gjør det mulig å etablere et tett samarbeid mellom ledende kommersielle radio- og TV-virksomheter, sier Senior Vice President Eric Hansen i SBS Broadcasting til Aftenposten.

- Dette opplever vi som ganske udramatisk. SBS er en organisasjon som har bred erfaring fra etermediet. Det opplever vi som en stor fordel, sier klubbleder Marius Kopperud i Radio 1 Oslo til Aftenposten.

- Vi vil ha flere lyttere. Vi vil ha bedre programmer. Da er det viktig med den synergieffekten det gir å eie både en radio- og TV-kanal. Et eksempel på en slik syn-ergieffekt er i Sverige, der programlederen for Big Brother i vår "Kanal 5" lager morgenradio i vår radiokanal "City Radio". Man trenger nesten et annet elektronisk medium for å gjøre radiokanalen mer synlig, sier Eric Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere