RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scana øker i Kina

Sist oppdatert:
Scana Industriere har kjøpt seg opp i Leshan Scana Machinery og øker dermed i Kina.
Scana Industrier har kjøpt IFCs eierpost på 10 prosent i og har samtidig konvertert et lån slik at deres eierandeler blir på 80 prosent i Leshan Scana Machinery.

- Scanas virksomhet i Kina er inne i en ekspansiv utvikling, både i form av høy aktivitet og produktutvikling, og transaksjonen gjøres for å styrke selskapets finansielle stilling. Leshan Scana har for tiden under utvikling flere nye valsekvaliteter for å møte etterspørselen fra nye og moderne kinesiske stålverk. Etter planene vil utviklingsprogrammet, med tilhørende investeringer, øke kapasiteten med 40 - 50 prosent over nivået for 2005, skriver selskapet i meldingen.

Selskapet hadde ved inngangen til året en rekordstor ordrereserve, og ordresituasjonen er fremdeles meget god. Leshan Scana hadde i 2005 sitt beste resultat noen sinne, en utvikling som har fortsatt inn i 2006. Ved introduksjonen av nye kvaliteter og økt kapasitet vil selskapets inntjening og markedsposisjon styrkes ytterligere.

Leshan Scana har etter dette to eiere. Scana Industrier ASA har 80 prosent, mens de lokale kinesiske myndigheter har de resterende 20 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere