Scana kjøper Brødr. Johnsen

Scana Industrier og konsernsjef Frode Alhaug har gått sammen med International Oilfield Services AS om å kjøpe opp industrivirksomheten Brødr. Johnsen AS på Vestby.

19.05.08 00:11

Nytt: Oppdatert med komemtnarer fra AlhaugScana og IOS AS vil ta henholdsvis 70 og 30 prosent av Brødr. Johnsen dersom oppkjøpet gjennomføres som avtalt. Partene vil først gjennomføre en due dilligence og en endelig avtale forventes på plass i løpet av juni.- Oppkjøpet av Brødr Johnsen og AMT er i tråd med hva vi har kommunisert om vekst og videreutvikling av konsernets aktiviteter innen internasjonal petroleumsindustri sier konsernsjef i Scana, Frode Alhaug.Det er ikke offentliggjort noen kjøpesum eller oppgjørsmetode. IOS AS eies av Per Anders Ravnestad og familien Førre i Stavanger.- Vi er i en due dillligence fase fra og med i dag. Dels for de ansatte og at vi er et børsnotert selskap fant vi det riktig å informere om prosessen i dag, sier Alhaug som ikke vil gå ut med prisen før due dilligence er i havn og av hensyn til eierne til Brødr. Johnsen.Alhaug opplyser imidlertid at Scana vil gjøre opp kjøpet kontant uten behov for å innhente ekstern kapital.Brødr Johnsen AS og datterselskapet Applied Manufacturing Technology AMT AS har høy kompetanse innen design, konstruksjon og produksjon av utstyr til offshore sektoren og landbasert industri.Selskapet har ifølge Scana en god markedsposisjon spesielt innen undervannsløsninger og offshore laste- og lossesystemer. Gjennom datterselskapet, AMT, har Brødr Johnsen store ingeniørresurser, som står sentralt i selskapets satsing på utvikling og spesialdesign.
- Det er en sterk utvikling i selskapet og god vekst i omsetning og bunnlinje. Det passer godt inn som en del av vår offshoresatsing, sier Alhaug.Brødr Johnsen er lokalisert på Vestby utenfor Oslo og har totalt 70 ansatte og en omsetning på rundt 106 millioner kroner.-

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag