RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scana med i offshoreeventyr

Sist oppdatert:
Industriselskapet er med på et samarbeidsprosjekt.
(Ill. foto)

Scana Industrier deltar i et samarbeidsprosjekt med FPS Ocean der de skal utvikle teknologi for oljeproduksjon på dypt vann.

- Scana ble valgt på bakgrunn av selskapets erfaring med bygging av turret-løsninger. Teknologien vil bidra til betydelig større anvendelighet av produksjonsskip (FPSO) på store havdyp og bruk av enklere løsninger i geografiske områder med tyfoner, som blant annet Mexicogolfen og Sørøst Asia, skriver selskapet i en børsmelding.

For å ligge i forkant i dette markedet har FPS Ocean utviklet en ny type utløsbar "riser" bøye. Systemet kalles "Disconnectable Riser Buoy" (DRB TM) som er patentsøkt.

Leveransen til Scana har en foreløpig kontraktsverdi på 130 millioner kroner. Inkludert i denne summen er også et komplett system for lossing av olje som også leveres av Scana.

Utstyret skal monteres på FPS Oceans første dynamisk posisjonerte dypvanns FPSO Deep Producer som skal leveres fra Dubai Drydock i desember i år og skal være produksjonsklar i første kvartal 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere