RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scana-opptur ga pause

Sist oppdatert:
Aksjehandelen i Scana Industrier ble stoppet tirsdag formiddag etter uvanlige sterk oppgang. Store kjøpere skal være i markedet.
(Oppdatert med kommentarer fra selskapet)

Oslo Børs innført børspause i Scana Industrier ved 11.40-tiden tirsdag formiddag etter at kursen hadde steget 8,7 prosent. Aksjen var sist omsatt på 12,50 kroner da børspausen ble innført. Dette er nivåer Scana ikek har sett siden slutten av 2000.

Bakgrunnen for løftet skal etter det NA24 iMarkedet kjenner til være en pågående ringerunde fra to av Oslos større meglerhus for å skaffe til veie en større aksjepost i industrikonsernet.

Har hørt ryktene

Konserndirektør for økonomi og finans Christian Rugland i Scana Industrier bekrefter til NA24 at han har hørt fra enkeltaksjonærer at det har vært henvendelser i forbindelse med at noen ønsket å samle sammen en større aksjepost. Men dette gjaldt i forrige uke.

Det skal ha vært enkelte meglerhus som henvendte seg til noen av aksjonærene, men Rugland utdyper ikke hvilket meglerhus eller hvem av aksjonærene det var.

Direktøren i Scana sier at industriselskapet skal legge frem sitt resultat for fjerde kvartal i neste uke.

Lav omsetning

Det var kun omsatt i underkant av 500.000 aksjer over børs da handelen ble stanset.

Scana Industrier har meldt om en klar økning i kontraktsinngang det siste året i forbindelse med den sterke utviklingen i offshoremarkedet. Spesielt etter nyttår har aksjen steget markert på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere