Scandinavian Star-gruppa vil ha Busch ut av saken

Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Stiftelsen som i helga la fram omfattende materiale om Scandinavian Star-brannen, vil ha etterforskningen vurdert av noen andre enn riksadvokat Tor-Aksel Busch. Derfor anmelder de både ham og påtalelederen.

07.04.13 17:44

Riksadvokat Tor-Aksel Busch avviste senest i fjor et krav om å gjenoppta etterforskningen av skipsbrannen. 159 mennesker omkom i det Stiftelsen Etterforskning Av Mordbrannen Scandinavian Star mener var en mordbrann. Søndag tok de avgjørelsen om å anmelde to av påtalemyndighetens sentrale personer i saken.

- Vi har ingen tro på at Busch vil bli dømt for noe i denne saken, men hensikten er å sette ham sjakk matt. Det er han som har håndtert alle deler av etterforskningen og gjenopptakelsesbegjæringene, og vi håper at vårt materiale blir vurdert av andre øyne, sier nestleder Terje Bergsvåg til NTB.

De mener også daværende påtaleleder Nicolai Bjønness bevisst har løyet for offentligheten, og sabotert etterforskningen. Advokaten, som i dag driver privat praksis, opplyser til NTB at han ikke vil kommentere anmeldelsen.

- Hele etterforskningen har alvorlige mangler. Busch uttalte også den gang at det ikke sto på ressurser i etterforskningen, men vi dokumenterer at mangel på ressurser og mandat hindret SINTEF-granskerne som undersøkte brannen, sier advokat Erling Hansen i stiftelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.