RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scandinavian Star-gruppe møter politiet torsdag

Oslo (NTB-André Lorentsen): Stiftelsen som de siste årene har etterforsket Scandinavian Star-brannen i 1990, møter etterforskere fra Oslo-politiet torsdag. Da skal de legge fram rapporten de har laget for politiet. Pressen får foreløpig ikke innsyn i materialet.

Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen på Scandinavian Star har, 23 år etter brannen som kostet 159 menneskeliv, samlet det de mener er omfattende bevismateriale som viser at brannen var en forsikringssvindel, og at flere av mannskapet på Scandinavian Star er ansvarlige for mordbrann.

Skipsteknisk ekspert Gisle Weddegjerde i den private etterforskningsgruppen forteller til NTB at de skal ha sitt andre møte med politiet i Oslo førstkommende torsdag. Han regner det som sikkert at politiet nå vil etterforske saken på nytt.

- Vi har nå bedt om at de nye faktaene vi ikke har hatt tilgang til tidligere, blir dokumentert i en rapport. Dette kan da danne grunnlag for ny etterforskning av saken, sa Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold etter møtet.

Han ville ikke inn på konkret hvilke detaljer det dreier seg om, men gikk langt i å antyde at Scandinavian Star-etterforskningen vil bli gjenopptatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere