RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PRIS: Jan Erik Skog og Robin Schaefer under prisutdelingen i Den norske Opera torsdag kveld.
PRIS: Jan Erik Skog og Robin Schaefer under prisutdelingen i Den norske Opera torsdag kveld. Foto: Berit Roald (Scanpix)

Schaefer og Skog mottok Fritt Ords Pris

Avdekke kritikkverdige forhold i norsk arbeidsliv.

Varslerne Robin Schaefer og Jan Erik Skog mottok torsdag kveld Fritt Ords Pris for deres innsats for å avdekke kritikkverdige forhold i norsk arbeidsliv.

– Det kan være fryktelig langt mellom det å ha rett og å få rett, og det er derfor mange som har lidd en helt annen skjebne enn meg, sa politietterforsker Robin Schaefer i sin pristale.

I januar 2014 varslet han ledelsen i Hordaland politidistrikt om det han oppfattet som alvorlige svakheter ved etterforskningen av åtte år gamle Monika Sviglinskajas død.

Torsdag mottok Schaefer Fritt Ords Pris, som er stiftelsens høyeste utmerkelse, sammen med tillitsvalgt Jan Erik Skog.

– Det var som å balansere på line – måtte ikke trå feil. Jeg visste at jeg ikke hadde noen framtid i firmaet om jeg varslet, sa Skog i sin tale.

Han varslet over en periode på ti år Oslo bystyre og styrene i Sporveisbussene (Unibuss) og Oslo Sporveier (KTP) om en rekke kritikkverdige forhold ved konsernene som driver Oslo kommunes kollektivtrafikk.

– Fritt Ords håp er at Robin Schaefer og Jan Erik Skogs innsats vil bidra til å løfte fram varslernes viktige rolle i samfunnet, og til at fremtidige varslere blir møtt på en profesjonell måte. Derfor får de Fritt Ords Pris 2015, sa styreleder Georg Fr. Rieber-Mohn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere