*Nettavisen* Nyheter.

Schæferen regjerer igjen

Oslo (NTB): Etter en kort tur på andreplass er schæferen tilbake som den mest populære hunderasen i Norge. På en solid andreplass har vi den gode, gamle norske elghunden, type grå.

Etter over 30 års regjeringstid ble schæferhunden vippet ned fra førsteplassen på registreringsstatistikken til Norsk Kennel Klub i 2011. Den slo knallhardt tilbake i fjor, og også i år kan schæferfolket feire: Ingen andre raser slår 1.125 registrerte valper i 2012. Totalt er det vel 7.000 schæfere registrert i Norge.

Norsk elghund grå gjør tydeligvis jobben sin i elgjakta, og i 2012 ble det nøyaktig 1.000 registrerte valper og til sammen 5.944 hunder av denne rasen er registrert. De andre norske rasene ligger langt nede på lista. NKK gir derfor reduserte avgifter for fem norske raser: dunker, haldenstøver, hygenhund, norsk buhund og norsk lundehund.

Staffordshire bull terrier blir stadig mer populær og har klatret til 7. plass på statistikken. Cavalier king charles spaniel stiger fra 6. til 3. plass.

Sjeldne raser som amerikansk foxhound og brasiliansk terrier er registrert for første gang. Men den aller sjeldneste hunden er russisk sort terrier. Den fins det bare én av, og den bor i Telemark. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag