Gå til sidens hovedinnhold

Schau sluttet i SV

At lederen for Nordstrand SV, Morten Schau, ble med i foreningen «Stopp Islamiseringen Av Norge» har vakt oppsikt landet rundt. Nå forteller han hvorfor.

NORDSTRAND: Morten Schau valgte for få dager siden å slutte i Sosialistisk Venstreparti, etter at partiet tydelig sa fra at medlemskap i Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) er uforenlig med å være SV-politiker.

Mot politisk islam

– Jeg hadde lyst til å bekjempe islamisering av samfunnet, da tenker jeg på politisk islam, men jeg har ikke noe problem med noen som helst religion, sier den nylig avgåtte lokallagslederen Morten Schau.

Det er spesielt små jenter med hijab, religiøse symboler på offentlige tjenestemenn og kjønnssegregering som har fått Schau til å bryte med majoriteten i SV.

Overrasket

Schau ble overrasket over reaksjonene i partiet.

– Jeg trodde ikke at SIAN skulle bli oppfattet som så negativt, sier Schau, han forteller at saker som SIAN er opptatt av også er blitt tatt opp i SV.

– Det finnes krefter i SV som deler mitt syn, men de er ikke i flertall, forteller Schau som ikke mener at medlemskap i SIAN er en støtte til FRP.

– Jeg meldte meg inn som privatperson, ikke som SV-politiker. SIAN er politisk uavhengige, og har ikke noe med FRP å gjøre.

Angrer ikke

Schau angrer ikke på avgjørelsen om å melde seg inn i SIAM. Han vil oppfordre andre som frykter islamisering av Norge til å ikke være redd for å snakke om det.

– Vi må kunne ha et åpent samfunn, der det går an å diskutere dette temaet.

En stor glede

Selv om Schau har gått ut av SV, har han ingen bitre følelser til partiet.

– Det har vært en stor glede å lede Nordstrand SV og jeg har bare positive tanker om lokallaget, jeg ønsker Nordstrand SV bare godt. Jeg er uenig i SVs innvandringspolitikk, men innerst inne deler jeg veldig mange verdier med SV, som miljøvern, utdanning, gode velferdsordninger og spesielt likestilling. Likestilling er en av grunnene til at jeg har engasjert med i SIAN, sier Schau som nå ser frem imot mer tid med til familien.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping