Gå til sidens hovedinnhold

Schengen-samarbeidet under lupen på EU-møte

Luxembourg (NTB-AFP-DPA): Strømmen av flyktninger og innvandrere til Hellas via Tyrkia er så stor at justisministre i EU kan komme til å be om omfattende endringer i Schengen-avtalen.

EUs justis- og innenriksministre skulle torsdag møtes i Luxembourg for å diskutere en eventuell Schengen-reform. Det er spesielt den ulovlige innvandringen til Hellas som har skapt bekymring for at dagens system ikke fungerer etter hensikten.

Blant tiltakene som vurderes, er at alle de 26 landene som omfattes av avtalen om bevegelsesfrihet over grensene, vil kunne gjeninnføre grensekontroller i inntil ett år under «helt spesielle omstendigheter».

Slike omstendigheter vil blant annet kunne være ulovlig innvandring i henhold til krav fra Frankrike og Storbritannia.

Under møtet vil det også bli fremmet forslag om å trappe opp innsatsen mot overgrepsbilder av barn på nettet. Det er Danmarks justisminister Morten Bødskov som vil forsøke å få resten av EU med på å danne en global allianse med blant annet USA, som skal bekjempe problemet, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Også Norges justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) deltar på møtet, der det i tillegg er ventet at ministrene vil gå inn for å skjerpe den generelle kampen mot IT-kriminalitet. (©NTB) (©NTB)

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford