*Nettavisen* Nyheter.

Schibsted åpner lommeboken

Etter å ha levert sitt beste kvartal noen gang, skal mediegiganten Schibsted ut og bruke penger. Konsernsjef Kjell Aamot ser seg om etter mediebedrifter han kan kjøpe.

20.06.08 11:04

Ifølge Journalisten har Schibsted-konsernets egenkapitalgrad økt til nesten 40 prosent etter sitt beste kvartal noensinne. De kunne vise til 2.169 millioner kroner i inntekter og satt igjen med et driftsresultat på 273 millioner kroner.

Nå vurderer de hvordan kapitalen skal benyttes.

– Vi har ingen handleliste. Det er ingen tilgjengelige aksjer av betydning i det norske mediemarkedet i dag. Men vi må ha en beredskap i tilfelle de kommer. Dette skal vi diskutere på et strategimøte for konsernet i desember, forteller konsernsjef Kjell Aamot til Journalisten.

Kjell Aamot slår fast at dansk TV2, som er i ferd med å bli privatisert, er lite aktuelt som investeringsobjekt.

– Danske politikere er nok ikke noe mindre preget av nasjonalisme enn norske, og derfor tror jeg det blir et dansk konsortium som får konsesjonen. Dansk TV2 er heller ikke så god butikk som norsk TV 2, mener Aamot.

Selskaper han derimot gjerne skulle ha hatt kloa i, er Fædrelandsvennen og Harstad Tidende Gruppen, hvor Schibsted allerede er inne med eierandeler. Men et oppkjøp av disse to selskapene ville bringe Schibsted i konflikt med medie-eierskapsloven. Eierbegrensningen i loven må endres for at Schibsted skal kunne kjøpe seg opp i norske avisbedrifter, melder Journalisten.

Også TV 2 er fristende å kjøpe seg ytterligere opp i, men også der vil de måtte gå noen runder med Eierskapstilsynet. De venter derfor i spenning på Kulturdepartementets varslede høringsnotat i forbindelse med revideringen av medieeierskapsloven, skriver Journalisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.