RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted gir støtte til kritiske journalister

Sist oppdatert:
Som første mediekonsern i landet gir Schibsted nå støtte til SKUP-konferansen. Samtidig har stiftelsen Fritt ord doblet sin støtte de siste årene. Nå vil SKUP gjøre deltagerne til bedre journalister.

Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) er på jakt etter mer penger for å kunne foreta de endringene som de nå ønsker å gjøre. De satte seg ned og skrev brev til de store mediekonsernene og nå har Schibsted svart.

Schibsted-konsernet har bevilget 50.000 kroner i økonomisk støtte til SKUP. Fra før har stiftelsen Fritt Ord doblet sin støtte til SKUP i løpet av de siste to år, fra 75.000 til 150.000 kroner.

- Vi prøver for øyeblikket å ta noen strukturelle grep, og da er det utrolig hyggelig at viktige aktører i presse-Norge finner å kunne støtte virksomheten vi driver, sier SKUP-leder Kjetil Stormark.

SKUP har i høst søkt samtlige tre mediekonserner om økonomisk støtte til avviklingen av SKUP-konferansen i Tønsberg i mars neste år.

- Vi ønsker å forbedre SKUP i tråd med en del av anbefalingene vi fikk gjennom høringsrunden tidligere i år. Om vi lykkes, må andre i ettertid bedømme. Men det er av helt avgjørende betydning for oss at vi mottar økonomisk støtte fra viktige aktører, og hvor Norsk Journalistlag og Fritt Ord er de to aller viktigste støttespillerne våre, sier Stormark.

Også Norsk Redaktørforening og Fagpressen bidrar med midler.

Mange av tilbakemeldingene i høringsrunden ga uttrykk for at man ønsket et SKUP som var mer synlig mellom de årlige konferansene og var tilbyder av flere tjenester enn bare SKUP-konferansen.

Stormark sier til Propaganda at de ser på både form og innhold frem til neste års konferanse, men han ønsker ikke å si mye om hva det består i.

- Vi vil at konferansen skal være mer rendyrket i forhold til metodetilnærmingen. Det skal bli mer faglig innhold og vi vil at folk skal bli flinkere journalister ved å delta på seminarene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere