RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted kjøper svensk rubrikktjeneste

Sist oppdatert:
Schibsted-kontrollerte Finnmer AB kjøper svensk rubrikk-tjeneste for 183 millioner svenske kroner
Selskapet Finnmer AB, som kontrolleres av Schibsted-eide Aftonbladet Hierta AB har i dag kjøpt 100 prosent av aksjene i rubrikktjenesten www.blocket.se som drives av Blocket AB.

Kjøpesummen er 183 millioner kroner.

- Blocket som har vært i drift siden 1996, forventes å omsette for 34 millioner kroner i 2003 med et overskudd på 13 millioner svenske kroner. Blocket er ledende innenfor handel med privatbil og smått og stort på nett i Sverige. Oppkjøpet styrker og komplimenterer dermed Schibsteds posisjon innenfor rubrikktjenester. Sammen med Finnmer, vil oppkjøpet sikre Schibsted det ledende nettsted for rubrikkhandel i Sverige, heter det i meldingen fra Schibsted.

Finnmer AB eies 72,8 prosent av holdingselskapet ASF Sverige AB som igjen eies av Aftonbladet Hierta AB (70 prosent), Svenska Dagbladet AB (15 prosent) og FINN.no AS (15 prosent). De resterende 27,2 prosent i Finnmer AB eies av Helsingborgs Dagblad AB (9,1 prosent), Gota Media AB (9,1 prosent) og en av Blocket ABs tidligere eiere, Pierre Siri (9 prosent).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere