RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted med bønn til Støre og Bildt

Oslo (NTB): Mediekonsernet Schibsted ber utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hans svenske kollega Carl Bildt forsterke innsatsen for de to fengslede svenske journalistene i Etiopia.

- Når det stille diplomati viser seg utilstrekkelig, vil det være nødvendig å skjerpe tonen, heter det i et brev fra Schibsted Media Group til de to utenriksministrene.

Mediekonsernet eier en rekke presseorgan i Norge og Sverige og finner det av den grunn naturlig å engasjere seg til fordel for journalistene Martin Schibbye og Johan Persson. I brevet antyder Schibsted-toppene Ole Jacob Sunde, Rolv Erik Ryssdal og Bernt Olufsen at kutt i bistanden bør vurderes som virkemiddel.

- Våre to land bidrar årlig med over en halv milliard kroner til disse prosjektene. Vi tror det blir vanskelig å bevare forståelsen for disse viktige og riktige bidrag til land som ikke respekterer anerkjente menneskerettslige prinsipper, anføres det.

Schibsted-ledelsen finner det utvilsomt at Schibbye og Persson reiste inn i Etiopia som journalister. Dommen på elleve års fengsel for ulovlig innreise og støtte til terror, beskrives som politisk motivert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere