RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted med søt musikk for børsen

Sist oppdatert:
Schibsted innfridde jevnt over med sine tall for tredje kvartal, men viktigere er det nok at konsernsjef Kjell Aamot kommer med søte - for aksjemarkedet - toner om økte lønnsomhetskrav og høyere utbytte
Schibsted fikk et resultat før skatt på 96 millioner kroner i det sesongmessig svake tredje kvartalet, mot minus 28 millioner samme kvartal i fjor.

Analytikerne ventet i snitt 85 millioner kroner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen økte fra 1.863 til 2.031 millioner, mens analytikerne ventet 2.015 millioner. Driftsresultatet steg fra 65 til 112 millioner, men det var likevel lavere enn analytikernes snittforventning på 125 millioner kroner.

Vel så mye fokus blir det nok på signalene om utviklingen fremover.

For det første oppjusterer Schibsted sine lønnsomhetsmål.

Målet for EBITA-marginen (EBITA er driftsresultat før goodwillavskrivninger) økes fra 11 til 12 prosent. Totalkapitalavkastningskravet er justert opp til 15 prosent fra 12 prosent. Målene skal oppnås over en konjunktursyklus.

Samtidig signaliseres det at man regner med å tjene så mye kontanter at man vil øke utbytteutbetalingene, eller kjøpe egne aksjer.

- Schibsted har ved utgangen av tredje kvartal en egenkapitalandel på over 40 prosent. Det er på sikt ønskelig med en egenkapitalandel på ca. 35 prosent. Det legges opp til en utbyttepolitikk med jevnt stigende utbytte i tråd med økende inntjening, heter det.

Videre forventes det at avisområdet som helhet leverer vesentlig bedre driftsresultat i 2003 enn i 2002. Men det forventes ingen forbedring i Aftenpostens hovedmarkeder. Problemene med svake rubrikkmarkeder fortsetter også dette kvartalet for Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere