RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted prøver seg igjen på Alma Media

Sist oppdatert:
Mediekonsernet Schibsted og konsernsjef Kjell Aamot gjør nå et nytt forsøk på å sikre seg det finske mediehuset Alma Media, og har satt frem et frivillig tilbud
Schibsted priser Alma Media til 705 millioner euro i budet som om kort tid vil ligge på bordet.

Schibsted-budet er med en premie på 30 prosent i forhold til børskurs på Alma Medias serie I-aksjer og 14 prosent på selskapets serie II-aksjer. Schibsted byr henholdsvis 11,40 og 10,70 euro pr. serie I og II-aksjer.

Tilbudsperioden vil være over fire uker og vil starte så raskt som mulig.

Schibsted er villig til å gjennomføre budet dersom de får hånd om minst en tredje del av stemmene i det finske mediehuset. Budet skal finansieres gjennom nye lånefasiliteter i Danske Bank/Fokus Bank og Nordea.

Schibsted forsøkte seg senest i sommer på et fremstøt mot Alma Media hvor svenske Bonnier har en eierandel på 33 prosent.

Perfekt partner

-Alma Media er en perfekt strategisk partner for Schibsted. De to selskapene utfyller hverandre så vel operasjonelt som geografisk og danner sammen en solid plattform for videre vekst, sier Schibsteds konsernsjef Kjell Aamot i en kommentar.

Alma Media er den ledende finske aktøren innen kommersiell TV-drift og nest største avisutgiver i Finland. Selskapet har også sterke online posisjoner. Historisk har regionale aviser i Finland hatt lokalt eierskap. Schibsted vil ta initiativ til å reetablere slikt eierskap i Alma Medias regionale aviser.

- Medievirksomhet er primært en lokal virksomhet. Schibsted har gjort flere oppkjøp der selskapene har fortsatt som uavhengige datterselskaper med lokal tilpasning. Aftonbladet, Svenska Dagbladet og Blocket i Sverige, Eesti Meedia i Estland og 20 Minutter i Spania illustrerer dette. Vår ambisjon er å fortsette denne tradisjonen, sier Aamot.

Det har ikke tidligere vært kontakt med Alma Media vedrørende intensjonen om dette tilbudet.

ICECAPITAL og Carnegie Investment Bank AB har vært Schibsteds rådgivere i transaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere