RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted selger de svenske trykkeriene

Sist oppdatert:
Schibsted følger nå opp vedtaket om å selge eller legge ned trykkerivirksomheten i Sverige, og har fått på plass en kjøper
Bakgrunnen for salget er at Schibsted mener trykkerivirksomhete Tidningstryckarna ut i fra at fremtidige investeringer vanskelig kan forsvares økonomisk.

Det er konsernet JMS Mediasystem som nå kjøper vikrsomheten.

Salget sikrer om lag halvparten av de ansatte videre arbeid noe som også har vært viktig i vurdering av salg eller nedleggelse.

Forflytningen av produksjonen i løpet av sommeren gir betydelige årlige besparelser på 60-70 millioenr svenske kroner melder Schibsted.

De økonomiske konsekvensene er i tråd med det Schibsted rapporterte ved fremleggelsen av foreløpig årsregnskap for 2004, men med noe lavere kostnader til nedbemanning. De anslås nå ti 80-90 millioner svenske kroner, mot tidligere anslag på 80-
110 millioner.

Totale netto kontantutlegg i 2005 fra forflytning, nedbemanning og salg blir 20-30 millioner, mot tidligere anslått 50 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere