RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted-sjefen: - Forståelig valg av Hanseid

Sist oppdatert:
- Jeg beklager Hanseids beslutning, men har forståelse for hans valg etter til sammen over 16 år som sjefredaktør i landets to største aviser, sier Kjell Aamot til Einar Hanseids avgang som sjefredaktør i Aftenposten.

I ettermiddag skal Schibsted offentliggjøre sin kvartalsrapport for tredje kvartal. Men den største nyheten er allerede ute: Einar Hanseid (60) slutter som sjefredaktør i avisen etter ti år i stilllingen og går over i ny stilling i Schibsteds konsernadministrasjon.

Schibsteds konsernsjef Kjell Aamot er styreleder i Aftenposten og har ledet arbeidet med å finne Hanseids etterfølger. Hanseid har selv bidratt aktivt i kartleggingsarbeidet, og var med å identifisere Schibsted-direktør Hans Erik Matre som ny sjefredaktør etter Hanseid.

Matre er blant annet kjent fra sin tid i Bergens Tidende og NTB og tar over fra 1. januar 2004.

- Einar Hanseid har etablert seg som en av de mest markante redaktørene i norsk presse, først gjennom nesten syv år som sjefredaktør i VG, deretter i ti år som sjefredaktør i Aftenposten. Det er viktig for Schibsted å kunne dra nytte av Hanseids erfaring og kompetanse, som en sentral rådgiver og aktør i den videre utviklingen av konsernet. Vi er derfor svært takknemlig for at han ønsker å fortsette å arbeide i Schibsted, når han nå ønsker å fratre stillingen som sjefredaktør i Aftenposten, sier Aamot i en pressemelding.

Hans Erik Matre er i dag direktør i Schibsted og har de siste årene hatt et særlig

oppfølgingsansvar for deler av Schibsteds utenlandssatsninger, og for Schibsteds eierskap i de norske regionavisene. Han var tidligere sjefredaktør i Vårt Land (1983-1989), sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå (1989-1994), og sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende (1994-1997).

I tillegg var Matre leder i Norsk Redaktørforening fra 1988 til 1997.

- Hans Erik Matre er en av de mest erfarne og respekterte pressemenn i Norge. I tillegg til hans bakgrunn fra lederroller i sentrale norske mediebedrifter, har han de siste årene også høstet verdifull erfaring fra Schibsteds satsninger i utlandet. Det var derfor svært naturlig å be Matre overta som sjefredaktør i Aftenposten i en periode hvor avisen står overfor store utfordringer. Han har de beste forutsetninger for å kunne videreføre det redaksjonelle produktutviklingsarbeidet i avisen, mener Aamot.

Den nye sjefredaktøren tar over Norges største morgenavis i en vanskelig tid. Rubrikksalget har falt som en stein, og innskrenkningene har allerede vært store. Avisen foretar stadige strukturgrep, blant annet med flytting fra Akersgata og omlegging av deler av avisen til tabloid for å motvirke de dårligere tidene.

Avisene har gjennomført flere omstruktureringsplaner og står fortsatt i fare for å måtte innskrenke mer, noe som kan ramme redaksjonen ytterligere. Ved siste årskiftet hadde over 80 ansatte forsvunnet fra redaksjonen etter tre kuttrunder på fire år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere