RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted skuffet over regjeringen

Sist oppdatert:
I dag la regjeringen fram sitt forslag om endringer i medieeierskapsloven. Schibsted-sjef Kjell Aamot er svært skuffet
I dag la regjeringen fram sitt forslag om endringer i medieeierskapsloven. Blant annet foreslår regjeringen å innføre enda strengere grenser for medieeierskap for selskap som har virksomhet innen flere medietyper.

- Lovforslaget som regjeringen fremmet i dag er, så vidt jeg kan se, enda mer restriktivt enn høringsutkastet kulturminister Valgerd Svarstad Haugland kom med i januar. Hvis forslaget blir vedtatt, vil det bli umulig for Schibsted å utvide sin virksomhet i Norge. Vi er åpenbart allerede uønsket store for regjeringen. På Schibsteds vegne er jeg er svært skuffet over forslaget, skriver konsernsjef Kjell Aamot i en melding.

Aamot hamrer videre på at regjeringen viser kunnskapsløshet når den nå setter opp murer mellom TV, radio og avisbransjen. De tradisjonelle mediene blir svært sårbare om de ikke får anledning til å følge mediekonsumentene på kryss av mediene og inn i nye, skriver Aamot.

Spesielt utsatt er avisene, som bærer hovedkostnadene ved nyhetsproduksjon, mener Aamot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere