RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsted svakere enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
Mediekonsernet Schibsted og Kjell Aamot leverte resultater som var svakere enn ventet i første kvarta
Etter børsstengning onsdag var mediekonsernet Schibsted ute med resultatet for første kvartal.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 129 millioner kroner i første kvartal, mot 126 millioner kroner i fjor. Selskapets driftsresultat før avskrivninger (EBITA) var på 182 millioner kroner, mot 178 millioner kroner i første kvartal i fjor.

Driftsresultat etter avskrivninger (EBIT) var på 163 millioner kroner i første kvartal, som var likt med fjoråret.

Inntektene i første kvartal endte på 2.270 millioner kroner.

Ifølge nyhetbyrået TDN Finans ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt fra Schibsted på 151 millioner kroner i første kvartal, og et driftsresultat (EBIT) på 168 millioner kroner i kvartalet.

Analytikerne ventet at driftsinntektene til Schibsted i første kvartal var 2.181 millioner kroner i første kvartal.

Usikkerhet rundt videre drift at Kanal24

Også Schibsted uttrykker bekymring rundt Kanal24, og det er usikkert om radiokanalen vil drives videre.

- Inntekt fra tilknyttede selskaper ble i første kvartal 2004 minus 20 millioner kroner (-25 millioner kroner). 20 Minutter belaster tilknyttede selskaper med resultater for januar og februar, og inngår som datterselskap fra 1. mars. Regionavisene og TV 2 leverer bedre resultater sammenlignet med 2003. Det er imidlertid knyttet usikkerhet til videre drift og finansiering av Kanal 24, og radiokanalen vil i begynnelsen av juni 2004 trenge tilførsel av ny driftskapital. Det er i den forbindelse foretatt en sjablonmessig nedskrivning på 25 millioner kroner som reduserer resultat fra tilknyttede selskaper, heter det i meldingen fra Schibsted.

Venter at nettavisene tar andeler

20 Minutter har hatt en positiv utvikling med en total omsetningsøkning i 1. kvartal på 67 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Det forventes fortsatt god vekst gjennom året. Schibsted vil fortsette å styrke sine posisjoner i Spania og Frankrike, heter det i melding

Det forventes fortsatt sterke tall fra Aftonbladet fremover, og VG forventes å ha en stabil utvikling.

Kanalovergangen fra papir til nett forventes å fortsette, tror Schibsted.

Samtidig er rubrikkmarkedene generelt svake i Norge og Sverige, selv om de viser en noe bedre utvikling ved inngangen til andre kvartal.

Aftenposten står overfor vesentlige utfordringer knyttet til annonsemarkedet og til gjennomføring av de vedtatte lønnsomhetsforbedringene. Ambisjonene om et nullresultat i SvD for 2004 ser ut til å bli mer krevende enn antatt, hovedsakelig som følge av den svake utviklingen i annonseinntektene, selv om avisen har en god utvikling i opplagsinntektene.

Nettavisene har hatt en kraftig økning i annonseinntektene i første kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Denne utviklingen forventes å fortsette, skriver Schibsted i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere