RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schibsteds kamp for nordisk TV-kontroll

Sist oppdatert:
Svenske Bonnier og finske Alma Media planlegger å bygge et forsvarsverk mot Schibsteds nordiske TV-planer. Les om Kjell Aamots mottrekk
Les også og Bonniers kjøp av TV4-aksjer:

Bonnier med forsvarskjøp i svensk TV4

Og:

Schibsted kan trekke bud

Etter at Schibsted startet krigen i det nordiske TV-markedet, har det vært stille fra rivalen, svenske Bonnier. Schibsted har kjøpt seg opp i svenske TV4, hvor Bonnier er en av hovedeierne.

I tillegg til dette har Schibsted lagt inn et bud på den finske mediekjempen Alma Media, hvor også Bonnier er en av hovedeierne.

Nå ser det ut til at Bonnier slår tilbake.

Slår tilbake

Ifølge svenske Dagens Industri planlegger Alma Media og Bonnier å slå sammen eierandeleierandelene i TV-selskapene sine. Det betyr at det kan gå mot et samlet TV-selskap, som vil bestå av svenske TV4 og vinske MTV3.

Planen er altså å redde TV-eierandelen unna Kjell Aamots fingre.

Reduserer Scibsteds eierandel

Ved å flytte Almas eierandel i TV4 til et eget selskap, vil dette redusere Schibsteds kontroll i den svenske TV-kanalen, skriver Dagens Industri.

- Hvis dette er den beste løsningen for våre aksjonærer, så må vi gjøre dette, sier IR-sjef Ahti Martikainen i Alma Media til DI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere