RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schiphol innfører kroppsskanning

Foto: Ed Oudenaarden (EPA)
Sist oppdatert:
«Underbuksebomberen» har satt en støkk i nederlandske myndigheter. Nå skal flypassasjerer kroppsskannes.

Det nederlandske regjeringen vil nå ta i bruk såkalte kroppsskannere på Schiphol lufthavn for å unngå at en ny «underbuksebomber» går om bord i et fly på vei til USA.

1. juledag ble Umar Farouk Abdul Mutallab overmannet da han forsøkte å sprenge et fly fra Northwest Airlines i lufta på vei fra Schiphol til Detroit. 23-åringen hadde spasert gjennom sikkerhetskontrollen på Amsterdams flyplass med eksplosiver gjemt under klærne - uten at noen fattet mistanke.

Ifølge SkyNews skal kroppsskannere være på plass ved sikkerhetskontrollen på Schiphol i løpet av tre uker. Det opplyste innenriksminister Guusje Ter Horst på en pressekonferanse i Haag.

Horst sier de nye skannerne vil gjøre det mulig for sikkerhetspersonell å oppdage mistenkelige stoffer i og på kroppen.

Ifølge SkyNews reiste Mutallab med et italiensk pass. Han tilbrakte flere timer på terminalen før han gikk om bord i flyet.

Bloggen The Daily Beast publiserte onsdag en artikkel som hevder at etterretningskilder er bekymret over at amerikanske myndigheter ikke tar i bruk den teknologien de har tilgjengelig for å stoppe terrorister som Umar Farouk Abdul Mutallab. Spesielle skannere som skal kunne oppdage spor av den type eksplosiver som 23-åringen tok med seg på Northwest Airlines-flyet er ikke tatt i bruk og utplasseringen av de nevnte kroppsskannerne er forsinket av politisk krangling, hevder nettstedet.

Ifølge CNN vil også Nigeria ta i bruk kroppskannere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere