*Nettavisen* Nyheter.

Schjøll viser Madonna trendene

I våres gikk Finn Schjøll i fargekombinasjonen rødt, oransje og rosa. Nå følger Madonna etter den tøffe trenden.

07.08.06 13:30

(SIDE2): Det er en deilig vårdag i mai. Finn Schjøll, stiger ut av taxien ved Museet for samtidskunst, der den norske designernen Per Spook nettopp har åpnet sin moteutstilling.

Den sjarmerende tv-personligheten er ikledd et antrekk i rustrødt, oransje, rosa og rødt fra topp til tå.

Ikke først med motene
Tre måneder senere står pop-prinsessen, Madonna, på scenen på Wembley Arena i London, iført en lignende fargekombinasjon - bluse i rustrødt, ett rødt belte og bukse i nykommerfargen burgunder.

Finn Schjøll vil likevel ikke ha på seg at han er trendsetteren.

- Når en nyhet dukker opp her, kan du være helt sikker på at den også er en trend i Australia, London og New York. Vi nordmenn tror ofte at vi er tidlig ute med motene, men vi henger egentlig litt etter, forteller Finn Schjøll til Side2.

Se flere bilder av Madonna på Wembley Arena lenger ned

Personlighet i klesveien
- Madonna hadde nok antrekket klart i skapet for et halvt år siden, og var ute med trenden før meg. Det var et rent ulykkestilfelle at jeg stilte i dette antrekket akkurat den dagen, sier Finn med en litt lattermild og sommerglad stemme.

Så fortsetter han.

- Vil du være kul, kan du absolutt gå i sort. Men jeg liker heller folk som finner en personlighet i klesveien. Trendy mennesker som ikke følger alle andre, er bra.

Ari Behn best kledde mann
Blomster-Finn gir gjerne tre eksempler på norske kjendiser som har en egenstil, og som tør å sette sammen ulike farger og klær.

- Åse Kleveland, Kikki Sørum og Ari Behn. Behn har sin helt egen stil. Han er kjent for genseren og slipset. Han pusser tennene, grer håret og har blanke sko. Det er er en mann som tør å skille seg ut, skryter Finn.

Handler i utlandet
Schjøll mener at dyre designerklær ikke nødvendigvis er det som skal til for å være gatas mest trendy.

- Det er ingen katastrofe om du ikke kjøper designerklær. Hennes og Maurtiz har mange kopierer, og kan også overgå originalen. Men kvaliteten er ofte dårligere, mener han.

Finns oppfordring til alle som vil skille seg ut, er å kjøpe klær i utlandet.

- Det er synd at butikker som Zara og Louis Vuitton kommer til Norge. Vi er kjedebutikkenes land, og kler oss for likt, sier Finn som elsker å handle på utenlandsreiser, og dermed bygger en garderobe annerledes enn de fleste.

Les mer mote her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.