RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: THIERRY ROGE (Reuters)

Schleck: «Hvorfor ikke vinne Liège?»

Fränk Schleck er toppmotivert etter dopingutestengelse.

Etter ett år på sidelinjen er Fränk Schleck klar for å ta fatt på en ny sesong ved sin brors side. Både Andy og Fränk Schleck blir del av det nye Team Trek etter to krevende år med RadioShack-Leopard.

Under Tour de France 2012 testet Fränk positivt for et vanndrivende middel og ble kastet ut av rittet. Senere ble han ilagt en utestengelse på ett år.

Samtidig har lillebror Andy slitt med skader han pådro seg da han veltet stygt under Critérium du Dauphiné i 2012. I et intervju med belgiske RTBF snakker Fränk imidlertid oppløftende om brødreparets framtidsutsikter.

– Klassikerne og Tour de France er alltid drømmen. Hvorfor ikke vinne Liège. Jeg har troen. Det er et ritt jeg drømmer om. Den dagen jeg ikke har troen lengre er det på tide å stoppe. Amstel og Liège er de mest spesielle rittene, sier den tidligere Amstel-vinneren til TV-kanalen.

Brødrene Schleck har selvsagt sett seg ut Tour de France som sesongens store målsetting. Neste års utgave inneholder har tross alt et historisk lavt antall tempokilometer. Det bør passe de klatresterke brødrene godt, selv om etappe fem til Arenberg inneholder 15 kilometer brostein.

– Vi ønsker å vinne touren, men det blir ikke noen skuffelse eller tap om vi ikke gjør det, sier 33-åringen.

Nektet for doping
Schleck testet positivt for Xipamid under fjorårets Tour de France og ble straffet med ett års utestengelse. Da suspensjonen var over i midten av juli i år, ville RadioShack-laget ikke signere ham på nytt. Schleck kunne har derfor ikke konkurrert siden etappe 15 under Tour de France 2012.

Den positive testen til tross, eldstebror Schleck bedyret sin uskyld hele veien. I en uttalelse to dager etter utkastelsen påsto Schleck at noen må ha forgiftet han.

Dette var ikke første gang Schleck var i dopingjegernes søkelys. Han var også del av etterforskningen knyttet til dopingskandalen «Operasjon Puerto» i 2006. Bankoverføringer viste at 80.000 kroner ble betalt til «dopinglegen» Eufemiano Fuentes i Spania.

Nå er han imidlertid klar for å konkurrere og understreker at han ikke er ute etter å hevne seg mot noen.

– Jeg er veldig motivert og sulten. En følelse av urettferdighet har preget meg. Men jeg er ikke ute etter hevn, sier Schleck.

Etter et langt avbrekk fra konkurranse velger han en tidlig start på sesongen i 2014. Tour Down Under blir første stoppested. Ellers velger Schleck en velkjent rute mot Tour de France.

– Rittprogrammet mitt er veldig tradisjonelt. Jeg begynner i Tour Down Under i Australia for å få roen. Deretter dra jeg til Oman, Paris-Nice, Baskerland rundt, klassikerne og Liège. Så tar jeg en pause, før jeg kjører Sveit rundt og Luxembourg rundt som forberedelse til Tour de France. Programmet er avtalt med Team Trek hvor jeg er en av kapteinene, avslutter Fränk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere