RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schwarzenegger imot oljeboring ved kysten

Los Angeles (NTB-AFP): Californias guvernør Arnold Schwarzenegger trakk mandag tilbake sin støtte til oljeboring utenfor kysten av California på grunn av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Den republikanske California-guvernøren har vært tilhenger av oljeleting utenfor kysten av Santa Barbara fordi han håpet det kunne bety en inntekt på opp imot 100 millioner dollar for den konkurstruede delstaten.

Men på en pressekonferanse mandag sa han at han har endret oppfatning etter ulykken med Deepwater Horizon i Mexicogolfen.

- Det er klart at vi må skaffe de 100 millionene. Men hvis jeg har valget mellom 100 millioner dollar og det jeg ser i Mexicogolfen, vil jeg heller fundere på andre måter å tjene 100 millioner på, sa han.

Han understreket at han ikke ville ha gått inn for oljeboringen om han ikke trodde det var trygt.

- Man går gjennom denne enorme mengden studier og forskning og er til slutt overbevist om at det er trygt. Men så slår man på TV-en og ser denne enorme katastrofen, og da tenker man: Hvorfor skal vi ta risikoen? Risikoen er mye støtte enn det er verdt, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere