Schwarzenegger kjemper for sexy miljøvern

Foto: FRANCOIS LENOIR (Reuters)

Man kan være stolt Hummer-eier og miljøforkjemper på en gang, understreker Arnold Schwarzenegger og ser for seg en mer hip, moderne og sexy miljøbevegelse.

Brussel (NTB): Man kan være stolt Hummer-eier og miljøforkjemper på en gang, understreker Arnold Schwarzenegger og ser for seg en mer hip, moderne og sexy miljøbevegelse.

– Vi bør ikke gi folk dårlig samvittighet over at de kjører store biler, raske biler, kraftige biler. Vi bør la dem vite at de kan være en del av løsningen ved å endre teknologien i den bilen, sa den tidligere California-guvernøren på besøk i Brussel mandag.

Nøkkelen er å oppmuntre folk til å velge de miljøvennlige løsningene, sa han og påpekte at hans egne Hummer-biler er bygget om og ikke lenger er bensinslukere.

– Ligg i boblebadet hele dagen om du vil, men bruk solcellepanel. Ønsker du en flatskjerm-TV, velg en bedre modell som er energieffektiv, var budskapet fra Schwarzenegger.

Den gamle actionhelten var i Brussel for å diskutere lokalpolitikkens rolle i klimakampen. 200 ordførere fra 35 europeiske land sto på programmet for Californias tidligere guvernør.

– Han har slåss på lerretet lenge, og han slåss i det virkelige liv også for verdens klimafremtid, sa EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso ved siden av den tidligere kroppsbyggeren og sjudobbelte vinneren av Mr. Olympia.

– Jeg skal kjempe til siste slutt, lovet 65 år gamle Schwarzenegger og tok til orde for en miljøbevegelse som er både «hippere, friskere, mer moderne og mer sexy».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.