RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scientologikirken anklages for tortur

Foto: Scanpix/Wikimedia Commons
Sist oppdatert:
- En kirkeleder ble tvunget til å slikke det møkkete gulvet i 30 minutter, sier tidligere leder i retten.

Lederen for den omstridte Scientologikirken, David Miscavige, er allerede anklaget av mange tidligere medlemmer for å styre kirken med frykt og tyranni.

Nå har det blitt fremmet nye alvorlige anklager mot kirkens lederskap. Det tidligere medlemmet, Debbie Cook, har ifølge henne selv blitt forsøkt tiet til taushet av lederskapet.

Denne uken stilte hun i en rettshøring hvor hun fortalte om tortur, trakassering og mishandling begått av lederskapet i Scientologikirken.

- Cook ble slått, hun ble torturert og nedverdiget, sier hennes advokat Ray Jeffrey i en rettshøring i San Antonio, Texas, skriver The Times.

Kirken hadde reist en injuriesak mot Cook, og anklaget henne for å ha krenket en taushetsavtale som hun signerte da hun sluttet i kirken i 2007. Cook hadde vært en åndelig leder ved hovedkvarteret i Florida i 17 år.

Slo tilbake på kirken
Men injuriesaken slo imidlertid tilbake på Scientologikirken da Cook stilte i vitneboksen.

Cook fortalte at hun var så desperat og nedbrutt at hun ville gjort hva som helst for å forlate kirken.

- Jeg ville ha signert under på at jeg likte å knivstikke babyer igjen og igjen, og at jeg elsket det. Jeg ville gjort hva som helst, fortalte hun.

Videre sa hun at Scientologikirkens leder David Miscavige, som er en nær venn av filmskuespiller Tom Cruise, beordret sin sekretær til å slå henne, noe assistenten gjorde med så stor kraft at Cook falt ned i stolen.

Ekstreme påkjenninger
Cook skal også ha blitt utsatt for ekstreme påkjenninger sammen med andre scientologiledere under et opphold på kirkens eiendom i ørkenen i California.

Hun skal ha blitt holdt innesperret på et rom, omtalt som «Hullet», i 45 dager sammen med 100 andre kirkeledere. Her skal hun ha blitt utsatt for omfattende tilståelsesøkter.

- Det var gitter på vinduet og det var vakter ved utgangsdøren 24 timer i døgnet, fortalte hun i retten.

- Stedet var infisert med maur, så maurene krabbet på deg, og strømmen ble tatt i en to ukers periode på ordre fra Miscavige. Og dette var om sommeren midt i ørkenen, så temperaturen der inne lå på 41 celsiusgrader.

- Måtte slikke gulvet
I tillegg skal hun ha blitt tvunget til å stå i en søppelkasse i to timer, mens rennende vann ble helt over henne, samtidig som at det ble skreket skjellsord til henne.

I 2005 skal hun ha vært vitne til at Miscavige slo en annen kirkeleder i ansiktet. En annen skal ha blitt banket opp av assistenten hans, og tvunget til å slikke et skittent gulv i 30 minutter.

Cook skal ha blitt satt under overvåking de siste dagene hun var medlem av kirken. Hun ble til slutt gitt 50.000 dollar og måtte signere en kontrakt om aldri å snakke negativt om kirken.

Kirken har siden rettshøringen trukket injuriesaken mot Cook. Trolig på grunn av den negative omtalen saken utløste.

Nedenfor kan du se Debbie Cook vitne under rettshøringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere