RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SCO saksøker Daimlerchrysler

SCO har hisset på seg Linux-tilhengere etter å ha hevdet å eie rettighetene til sentrale deler av programmet. Selskapet er ikke skremt av reaksjonene, og kommer nå med de første søksmålene.

SCO var målet for viruset MyDoom som nylig herjet, trolig som følge av kravet om eiendomsrett til programvaren. Selskapet ble tvunget til å flytte nettsidene sine som følge av virusangrepet, men ble tydeligvis ikke skremt fra å hevde sin rett.

Ifølge SCO inneholder Linux kildekoder fra programvaren Unix System V, som SCO hevder de eier rettighetene til. Derfor saksøker de nå brukere av Linux. I dag ble bedriftene Autozone og Daimlerchrysler saksøkt, og flere venter på tur, blant annet IBM.

Daimlerchrysler stevnes for brudd på lisensavtalen. Selskapet bruker programmer både fra SCO og Linux. Ved å hevde at Daimlerchrysler bryter lisensavtalen og ikke forbryter seg mot opphavsretten håper SCO at det blir lettere å få medhold.

SCO ønsker at retten skal pålegge Daimlerchrysler å stanse bruken av Linux og tilkjenner SCO erstatning.

Denne rettighetskampen er omstridt. Det er uenighet om SCO virkelig eier rettighetene til Unix System V. Ifølge selskapet Novell har SCO kjøpt rettighetene til å markedsføre og utvikle Unix System V, men ikke opphavsretten til kildekoden. Novell mener de fremdeles sitter på denne retten.

Det er også uklart om Linux virkelig inneholder kode som er kopiert fra unix System V. De fleste selskapene som nå trues med søksmål tar ifølge ComputerSweden trusselen med stor ro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere