RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scorer alltid foran Moen

Vålerenga scorer alltid når Svein Oddvar Moen dømmer. Søndag er han kampleder når Vålerenga møter Stabæk i cupfinalen.

Neste kamp: Vålerenga – Stabæk
Cupfinale, Ullevaal Stadion søndag 9.november kl. 13.15
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar
Assistentdommere: Svein Ingen Wiken, Kolstad Fotball og Hans Christian Stormoen, Årstad IL
Fjerdedommer: Jonny Ditlefsen, Mo IL

Svein Oddvar Moen (29) har dømt 71 kamper i Tippeligaen. Han er FIFA-dommer og rangert i UEFAs gruppe 2. I sommer var han dommer i EM-sluttspillet for U19-landslag i Tsjekkia og dømte en semifinale og var 4.dommer i finalen. Moen har regelmessige oppdrag for UEFA og i september i år dømte han sin første VM-kvalifiseringskamp mellom Slovenia og Slovakia.

Skryt fra Pedersen
Dommeransvarlig Rune Pedersen gir finaledommer Moen følgende attest:

- Svein Oddvar har hatt en sterk utvikling og levert en sterk sesong i Norge. Han har også tatt steget internasjonalt med semifinale i G19-EM, og han ledet også sin første VM-kvalifiseringskamp i høst. Han er en uredd og sterk dommer som kommer til å håndtere cupfinalen på en fin måte.

God statistikk
Vålerenga har kun tapt 2 av 11 kamper med Moen som kampleder. 1-2 borte mot Fredrikstad i årets sesong, og 1-3 borte mot Lyn i fjor.

Vålerenga scorer alltid når Moen dømmer klubben og vant seks av de syv første kampene med han som dommer, men har bare vunnet en av de siste fire.

Imidlertid har Vålerenga seks seiere på syv hjemmekamper med Moen som kampleder. Kun 1-1 mot Rosenborg i år ødelegger den gode statistikken. I samme kamp fikk en Rosenborg-spiller rødt kort, det eneste Moen har delt ut i kamper med Vålerenga involvert.

Vålerenga har fått to straffer av Moen. Det var i 1-1 kampen borte mot Molde i 2004 og hjemme i 2-0 seieren mot Sandefjord i 2007. Fredrikstad fikk straffe av Moen når de tapte 1-5 på Ullevaal mot Vålerenga i 2006.

Cupfinalen blir tredje gang Moen dømmer Vålerenga i cupen. Han dømte kvartfinalen mot Bodø/Glimt i år. Vålerenga vant 3-1 og begge lag fikk ett gult kort hver. I tillegg dømte han borteseieren mot Hønefoss i 2006.

Antall kamper dømt VIF: 11 (2004-2008)
Antall seire-uavgjort-tap: 7-2-2
Gule kort VIF - motstander: 13-19
Røde kort VIF - motstander: 0-1
Straffer VIF - motstander: 2-1

Dommerstatistikken er utarbeidet av Frank Ove Hansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere