*Nettavisen* Nyheter.

Scotland Yard-topp går etter avlyttingsskandalen

Foto: STEPHEN HIRD (Reuters)

Sir Paul Stephenson trekker seg som sjef for London-politiet etter News of the World-skandalen.

17.07.11 22:01

Sir Paul Stephenson trekker seg som sjef for politiet i London, Scotland Yard etter avlyttingsskandalen i avisa News of the World som har preget Storbritannia den siste tiden.

Søndag kveld holdt Stephenson en pressekonferanse hvor han kunngjorde at han går av.

Les også: Nå er hun arrestert
Han understreker at han ikke kjente til at den skandaleomsuste nå nedlagte avisa News of the World drev med avlytting.

Scotlans Yard-sjefen har hatt tilknytning til den tidligere redaktøren av avisa, Neil Wallis som ble arrestert i forrige uke, noe som skal være en av årsakene til at han nå går av. Stephenson skal ha møtt Wallis for første gang i 2006.

- Jeg har tatt denne avgjørelsen som en konsekvens av de pågående spekulasjonene og anklagene om forbindelser mellom politiet og News International på høyere nivå, spesielt i forhold til Neil Wallis som ble arrestert i forbindelse med operasjonen forrige uke, sa han i uttalelsen, ifølge The Guardian.

Kritisert
Han har blitt kritisert etter at det ble kjent Wallis var innleid av Scotland Yard for å jobbe med kommunikasjon i 2009. Dette var på samme tidspunkt som politiet bestemte seg for å ikke etterforske beskyldningene om at News of the World drev med avlytting av kjendiser.

- I 2009 ble det inngått en kontraktsmessig avtale med Neil Wallis, som endte i 2010. Jeg spilte ingen rolle i dette kontraktsforholdet, sier Stephenson.

Scotland Yard-sjefen skal ha møtt Wallis flere ganger i sosial sammenheng i løpet av de siste to årene.

Han understreket også på pressekonferansen at det ikke var noen grunn til å mistenke Wallis for å ha visst om telefonhackingen som foregikk i News of the World-redaksjonen.

- Jeg er en mann med integritet
Stephenson sa på pressekonferansen at det til syvende og sist var han som var ansvarlig for etterforskningen i saken, og at han på det grunnlaget velger å fratre sin stilling.

- De som kjenner meg vet at min integritet er fullstendig intakt. Jeg vil ikke miste søvn over min personlige integritet, understreket Stephenson.

Brooks arrestert
Søndag ble det kjent at redaktør for News of the World, Rebekah Brooks har blitt arrestert. Hun er mistenkt for konspirert om avlyttingen, samt påstander om korrupsjon.

Dette skjedde to dager etter at hun gikk fra toppstillingen i News International.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag