Lambertseter: Sist torsdag møtte OBOS forretningsbygg opp i åpen halvtime i bydelsutvalget (BU) på Nordstrand. Der la de frem de planene de har for området rundt Lambertseter senter, men hva de tenker å gjøre med det gamle senteret ville de ikke si.

Del

SE ALLE SKISSENE HER! Planene til OBOS for området rundt Lambertseter senter

Leiligheter og torg

Nordstrands Blad har tidligere skrevet om OBOS sine planer om å bygge leiligheter, kontorer og et torg i Cecilie Thoresens vei 12, rett over veien for det nye senteret.

LES SAKEN: Vil ha rundkjøring ved Lambertseter senter

Det var disse planene eiendomssjef Synnøve Sterri og eiendomsutvikler Dag Christer Øverland la frem for BU, men de sa lite om hva de tenker å gjøre med det gamle senteret.

– Vi jobber med konkrete interessenter, men kan ikke si noe før avtalen er på plass, var OBOS sitt svar da BU ville vite hva som skjer med det gamle senteret.

LES OGSÅ: Her kommer bydelens nye rådhus og «Rådhus» ved Solkollen

Frykter trafikk

At OBOS holder kortene tett til brystet, er ikke noe lokalpolitikerne på Nordstrand setter pris på.

Til tross for lekre animasjoner og planer som i følge OBOS vil løfte Lambertseter som område, lot ikke BU seg rive med.

Blant annet på grunn av frykt for økt trafikk og parkeringsproblemer ville ikke BU stille seg bak OBOS sine planer før de har sett hele bildet, og det bildet innebærer det gamle senteret.

Da det gikk mot votering var flertall for å ikke gi støtte til OBOS sine planer før de legger alle kortene i Lambertseter-kabalen på bordet.

Ny søknad før sommeren

– Jeg tar vedtaket til etterretning, er Øverlands kommentar til at BU ikke var fornøyde med informasjonen om planene rundt det gamle senteret.

Han og OBOS håper å levere søknad med byggeplaner for det gamle senteret før sommeren, men da er de avhengige av en konkret avtale med noen som vil flytte inn.


LES MER OM LAMBERTSETER:

Rema på Lambertseter selger mest i landet

Usikker framtid for Lambertseter bad

Vanlig handletur ble til lang klageprosess