RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Antonsens dialektangrep

Sist oppdatert:
Atle Antonsen ble fly «forbainna» på Side2s nordnorske reporter.

(SIDE2): Man vet aldri hva som rammer en når man gir seg i kast med humorgutta fra NRK.

Godt hjulpet av «Ut i vår hage»-makkere Bård Tufte Johansen og Harald Eia, gikk Atle Antonsen Side2s reporter litt «tett på klingen», og det var tydeligvis oljefunn og godt sommervær som hadde fått det til «å tippe over» om vi skulle tolke rett.

Se videoinnslaget(Artikkelen fortsetter under)

- Dere har jo begynt å hovere så mye der oppe etter at dere har fått satt Hammerfest på kartet, dere hadde godt vær i sommer og begynner nå å si at søringer syter over snøen og sånt noe. Som om nordlendingene ikke pleier å syte, raser mannen uten hals.

- As if ... følger Harald Eia opp med dårlig skjult bitterhet i stemmen.

- Jeg blir så forbannet altså. Forbannja blir æ! Fråden formelig står rundt kjeften på Antonsen.

Kanskje glimt i øyet
Legger man nordnorsk godvilje til, ser man jo at Antonsen har et bitte lite glimt i øyet, og ikke mener det hele så alvorlig likevel.

Den livlige gjengen har invitert til pressekonferanse for å presentere den splitter nye sesongen av programmet «Ut i vår hage». Etter en smått forvirrende pressekonferanse på Rockefeller, er det på tide med våre tilmålte minutter alene sammen med den opplagte trioen.

Etter et uskyldig spørsmål om bruk av dialekt, spurt av vår reporter på klingende tromsømål, er det tydelig at Bård, Harald og Atle føler at der er deres tur til å ta over intervjuet.

- Du snakker jo også dialekt. Blir du ikke lei av det noen ganger, spør Harald.

- Når bestemte du deg for å snakke dialekt, spør Bård

- Moren og faren din hadde råd til å sende deg på dialektskole når du var liten, konkluderer Harald.

Men det var ikke bare tant og fjas på Rockefeller. Gutta var veldig stolte av sin nye serie som de har jobbet hardt med. Serien begynner torsdag.

(Artikkelen fortsetter under)

- Hjertelig velkommen
- Hjertelig velkommen hit. Vi har laget sju halvtimes novellefilmer. Vi har brukt lang tid på de sju halvtimene, og jobbet hardt. Vi håper og tror at dette blir veldig bra, sier Harald før de første klippene vises.

Det er fem år siden forrige sesong av «Ut i vår hage» og komikerne mente tiden var moden for en ny runde.

- Det sto jo mellom å lage en type talkshowaktig ting eller dette her, og da var dette mer fristende, utfordrende og mer kunstnerisk spennende da, forteller Bård.

- «Ut i vår hage», som gikk før Team Antonsen, hadde relativt få seere, men serien har blitt solgt jevnt og trutt på dvd så vi hadde liksom selvtillit til å gå i gang, forklarer Bård, som også føler at konseptet har modnet litt.

- Forrige gang følte vi at folk var så uvant med hva det var, de visste ikke hva slags program det var. Nå er folk litt mer forberedt og det er fordelen.

- Og så er det kunstnerisk sett morsommere med dramaturgi, sier Harald.

- Jeg føler meg litt for gammel og umotivert til å lage mer talkshow. Hvis du lager talkshow så må du bare ta tak i alt som er om deg sjøl, og den type selvfokus var det ikke noe fristende å gå inn i. Og NRK er jo greie. Charles spurte «kan dere lage talkshow?», og så sa vi, «nei vi vil heller lage dette her», og så er det greit, sier Bård.

Satser på nye ting
Det blir også gjensyn med et par kjente og kjære karakterer, men det meste er helt nytt.

- Det er veldig få kjente karakterer, det er stort sett bare nye, forteller Atle Antonsen.

- Vi prøvde å starte med blanke ark for å ta litt sjanser. For at det skulle føles litt «fresht» da. Allerede nå er det noen vitser som var i «Tazte Priv» som var med i en sånn greie på nettet, og vi fikk masse pepper for det av kjernefansen som følger med som sånne nerdebibliotekarer. Veldig hyggelig og irriterende, ler Harald som heller ikke er helt fornøyd med nivået på norske journalister.

- Denne pressekonferansen er ikke sånn som det blir fremstilt på norsk film, der det lyner med blitz og det er penner i været. Ideelt sett hadde dere oppført dere sånn, men det er greit.

Lover rød tråd
Komikerne lover at det skal være en rød tråd gjennom hele den nye serien.

- Vi tar utgangspunkt i store samfunnsproblemer sånn som for eksempel kulturkollisjon. Og det er ikke noe tull det, det føles mye morsommere å lage komedie hvis du tar utgangspunkt i noe litt alvorlig i stedet for å ta utgangspunkt i å lage noe gøy. Så blir det på en måte sånn stiloppgave der vi skal ta for oss kulturkollisjon, by-land konflikt, avmakt og klimaendringer, forklarer Harald Eia.

- Hvis vi har de litt pompøse overbygningene blir det mye morsommere. Det er fint å ha en sånn tematisk rød trå. Men det betyr ikke at det er et budskap som man skriver i stiler på skolen da. Men at det dreier seg om en sånn tematikk, det er fint.

Ofrer familien
Men selv om det ligger et lite grann alvor i bunn, trenger vi ikke å bekymre oss for at de er blitt mindre morsomme.

- Når du slutter å være kynisk, er du ikke morsom mer. Når du begynner å brenne for et eller annet, eller få en hobby eller no'. Jeg tror hobby og samfunnsengasjement er komikernes fiender, mener Harald.

- Det var et problem akkurat rundt den tiden vi fikk barn å beholde kynismen intakt, men vi klarte det heldigvis, og nå er vi tilbake igjen, forklarer Atle.

- Det går ut over barna, men det gavner karrieren, påpeker Bård

- Jeg har skilt meg for å gjøre det, dere burde gjøre det dere og, oppfordrer Harald, men Bård har, heldigvis for familien, svaret:

- Jeg behandler familien som om jeg er skilt.

- Ja, det gjør jeg også, jeg behandler familien som et firma som skal gå rundt, så det er ikke noe annet enn det, opplyser Atle.

Da er vi trygge. Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen ofrer alt for at vi fortsatt skal ha noe å le av.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere